Ραντεβού-σοκ για Γκιρτζίκη με Σάντος!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το αποκαλυπτικό ραντεβού που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης με τον πρώην ομοσπονδιακό Φερνάντο Σάντος στην Αγία Πετρούπολη.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
06/08/2015 • 08:17
Ραντεβού-σοκ για Γκιρτζίκη με Σάντος!
  • shares
Αργά ή γρήγορα η ΕΠΟ θα επιβεβαιώσει (ίσως και στο ΔΣ της Παρασκευής) το διαζύγιο του Καραγκούνη και του Μαρκαριάν με την Εθνική. Ωστόσο η δουλειά που έχει να κάνει η ομοσπονδία πάνω στο θέμα της ανασυγκρότησης της ομάδας είναι υπερβολικά δύσκολη.

Όταν δεν μπορεί να στεριώσει στην Εθνική ούτε ο Καραγκούνης με τις 139 διεθνείς συμμετοχές και με παρουσία σε όλες τις μικρότερες εθνικές από τα 15 του χρόνια, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο μπορεί να εμφανίζεται προς τα έξω. 

Ο Ότο Ρεχάγκελ πήρε τα ρίσκα του με τη συγκρότηση σχεδόν ενός... κλειστού club, αλλά πέτυχε αδιανόητα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο Φερνάντο Σαντος άνοιξε τα σύνορα αυτού του club γιατί τα χρόνια περνούσαν, οι παλιοί εφευγαν και επειδή έμενε στην Ελλάδα είχε και καλύτερη εικόνα από το εγχώριο πρωτάθλημα για τους παίκτες που καλούσε.

Όταν όμως, η ομάδα πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας το κλίμα άρχισε να αλλάζει προς το χειρότερο.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης, που είχε μάθει για κάποια περιστατικά που χάλασαν το κλίμα στην Εθνική, έφριξε όταν του δόθηκε η ευκαιρία να τα πει με τον Σάντος στην Αγία Πετρούπολη.

Εκεί, στη διάρκεια της κλήρωσης για το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, όπου δεν παραβρέθηκαν ούτε ο Μαρκιαριάν, ούτε ο Καραγκούνης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε ένα εξαιρετικά χρήσιμο ραντεβού με τον πρώην προπονητή της Εθνικής μας και νυν της Πορτογαλίας.

Ο Σάντος του μετέφερε πράγματα από τα ενδότερα της Εθνικής που κλόνισαν την εμπιστοσύνη του κ. Γκιρτζίκη σε πολλά από τα πρόσωπα που συγκροτούσαν και μπορεί ακόμα να συγκροτούν την ομάδα. 

Πράγματα που εν μέρει επιβεβαίωσε και ο Μαρκαριάν, αλλά επειδή ήταν για μικρό χρονικό διάστημα στην Εθνική δεν μπορούσε να βάλει και το χέρι του στη... φωτιά ότι είχαν συμβεί. 

Γι αυτό και ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε περισσότερες απαιτήσεις από τον Γιώργο Καραγκούνη. Τον άνθρωπο που ήταν για χρόνια η ψυχή της ομάδας μέσα στα γήπεδα, αλλά και μετά κλήθηκε να την υπηρετήσει από άλλο σοβαρό πόστο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα ήθελε από τον Καραγκούνη να... δαγκώνει μέσα και έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας όποιον επιχειρούσε να διαταράξει την ηρεμία της Εθνικής. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο τυπάρας, με αποτέλεσμα το ντροπιαστικό δύο στα δύο κόντρα στα Νησιά Φερόε. 

Ανεξάρτητα λοιπόν, από το ποιος θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός και ο νέος διευθυντής των Εθνικών ομάδων, η ΕΠΟ έχει να λύσει ένα «καυτό» ζήτημα που κατά κάποιο τρόπο αποκαλύφθηκε από τον Σάντος στον Γκιρτζίκη στην Αγία Πετρούπολη και απειλεί να τινάξει όλο το οικοδόμημα στον αέρα, αφού αφορά εν ενεργεία διεθνείς. 

Και είναι μάλιστα τόσο λεπτό, που χρειάζεται εξίσου λεπτεπίλεπτους χειρισμούς, μια και η επιστροφή στην κανονική λειτουργία της Εθνικής, ώστε να γυρίσει στον... ίσιο δρόμο και στις επιτυχίες, πρέπει να είναι άμεση. 
Γράψτε το σχόλιο σας...