ΠΑΟ: Πιο έτοιμος από ποτέ!

Η αυλαία της Supeleague έπεσε για εφέτος με την ολοκλήρωση των play-offs. Και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι αν είχαμε σέντρα του νέου πρωταθλήματος σε κανένα μήνα, ο Παναθηναϊκός θα ήταν πιο έτοιμος από ποτέ να αμφισβητήσει τα σκήπτρα του Ολυμπιακού.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
08/06/2015 • 08:17
ΠΑΟ: Πιο έτοιμος από ποτέ!
  • shares
Η αυλαία της Supeleague έπεσε για εφέτος με την ολοκλήρωση των play-offs. Και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι αν είχαμε σέντρα του νέου πρωταθλήματος σε κανένα μήνα, ο Παναθηναϊκός θα ήταν πιο έτοιμος από ποτέ να αμφισβητήσει τα σκήπτρα του Ολυμπιακού.

Η πράσινοι δείχνουν να διατηρούν το βασικό κορμό τους με μοναδικό ερωτηματικό το ενδεχόμενο πώλησης του Νίκου Καρέλη. Ξέρουν ότι υπάρχει το «αντίο» του Σίλντενφελντ και ετοιμάζονται να πάρουν έναν εξίσου καλό κεντρικό αμυντικό.

Έκλεισαν ήδη τον Καλτσά, τον Βέμερ και τον Λούντ, ενώ έκαναν και το… κομμάτι τους με την απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν. Κέρδισαν ξανά το Νίνη, αλλά και τον Κουτρουμπή σε θέση αμυντικού χαφ, όπου έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Και φυσικά διατήρησαν στον πάγκο τους τον Γιάννη Αναστασίου, που γνωρίζει πλέον απέξω κι ανακατωτά το υλικό που έχει να διαχειριστεί.

Από την άλλη υπάρχουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ, που επανέρχεται για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Ολυμπιακός αναζητά όχι μόνο τον αντικαταστάτη του Περέιρα, αλλά συζητά και για ηχηρές πωλήσεις, όπως του Ρομπέρτο, του Μαζουακού και του Κασάμι. Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι δεν θα έχει τον Μήτρογλου.

Στις έως τώρα προσπάθειες ενίσχυσης δεν υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα. Και σωστά ενδεχομένως, αφού ξαφνικά προέκυψε θέμα προπονητή, ο οποίος πρέπει υπό φυσιολογικές συνθήκες να έχει λόγο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αποχωρήσεις όπως του Ρομπέρτο και του Μαζουακού (αν δοθούν τα χρήματα που ζητά η ΠΑΕ) θα προκαλέσουν κενά που δεν μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα ότι θα καλυφθούν με όποια νέα πρόσωπα έρθουν στο Ρέντη.

Στον ΠΑΟΚ, που κατάφερε να... τινάξει τη χρονιά στον αέρα με την εικόνα του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και στα play-offs, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Διότι αναζητείται προπονητής, υπάρχουν πράγματα που χρήζουν άμεσης αλλαγής και δηλώσεις που δείχνουν... ενόχους! 

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, αφού σε 40 μέρες υπάρχει επίσημο ματς στην Ευρώπη! 

Στην ΑΕΚ, υπάρχει η εμπιστοσύνη που φαίνεται να διατηρείται στο πρόσωπο του Δέλλα κι αυτό είναι μια αφετηρία για την ομάδα που επανέρχεται στη μεγάλη κατηγορία. Ο ίδιος πάντως, μετά το 1-1 με τη Λάρισα φάνηκε αινιγματικός για τη συνέχεια.

Μάλλον φυσικό, αφού η παρουσία της Ένωσης στα play-offs της Football League αντί να λύσει ζητήματα. προκάλεσε ερωτηματικά. Και τούτο γιατί στα δύσκολα με τον ανταγωνιστικό Ηρακλή, αλλά ακόμα και με την Παναχαϊκή, τον Απόλλωνα ή τη Λάρισα, η ομάδα φανέρωσε τα κενά της.

Σήμερα λοιπόν, η ομάδα που μπορεί να ξεκινήσει δυνατά το νέο πρωτάθλημα και να κάνει τον Ολυμπιακό να νιώσει πίεση είναι ο Παναθηναϊκός.

Μοναδικό ερωτηματικό για τους πράσινους θα αποτελέσει και πάλι η Ευρώπη. Αν πατήσουν καλά στα ευρωπαϊκά γήπεδα, θα νιώσουν πιο σίγουροι και στην Ελλάδα. Αν όχι, μπορεί να τους πάρει από κάτω, όπως πέρυσι στο ξεκίνημα της περιόδου. 
Γράψτε το σχόλιο σας...