Άλλο το γήπεδο κι άλλο τα γραφεία της ΕΠΟ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σχολιάζει στο προσωπικό του blog την κίνηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας όσον αφορά το Δ.Σ. της ΕΠΟ.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
28/05/2015 • 08:43
Άλλο το γήπεδο κι άλλο τα γραφεία της ΕΠΟ
  • shares
Διαβάζω με ενδιαφέρον (στα διοικητικά του ποδοσφαίρου) τα πολλά ρεπορτάζ για την κίνηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας, η οποία ζητά την έκπτωση της διοίκησης της ΕΠΟ, με αφορμή την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που εξετάζεται από την δικαιοσύνη.

Και πολύ καλά κάνει, αν έτσι θεωρεί ότι θα συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας του ποδοσφαίρου μας.

Ωστόσο έχω μια ένσταση. Και αφορά στα πρόσωπα που προτείνει η ΕΠΣΘ για τα μέλη που θα πλαισιώσουν το νέο ΔΣ, αν γίνει δεκτή η αίτησή της.

Διότι με εξαίρεση τους πρώην Γ.Γ.Α. Γιώργο Λυσσαρίδη και Στέλιο Σφακιανάκη (για μια θητεία και πρόεδρος της πρώην ΕΠΑΕ), αλλά και τον πολύπειρο Μπάμπη Παυλόπουλο (πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου της Γ.Γ.Α και γενικός διευθυντής της πρώην ΕΠΑΕ) οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές δύσκολα μπορούν να αποδώσουν σε διοικητικούς ρόλους.

Φυσικά και πρόκειται για εξαιρετικούς ανθρώπους και χαρακτήρες. Ο Γιώργος Κούδας, ο Αριστείδης Καμάρας, ο Λάκης, Νικολάου, ο Θωμάς Μαύρος, ο Τάκης Οικονομόπουλος, ο Φραγκίσκος Σούρπης, ο Γιάννης Βένος, ο Στάθης Χάιτας, ο Κώστας Αϊδηνίου, ο Ντίνος Κούης, ο Γιώργος Δέδες κ.α. άφησαν το στίγμα τους μέσα στα γήπεδα όταν αγωνίζονταν.

Σε ρόλο παραγόντων, όμως, θα μου επιτρέψουν να θεωρήσω ότι δύσκολα θα τα καταφέρουν. Δεν είναι στο… αίμα τους.

Οι τελευταίες πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αυτές του Ντέμη Νικολαϊδη και του Θοδωρή Ζαγοράκη το απέδειξαν. Και μιλάμε για πρώην διεθνείς παίκτες που έγιναν παράγοντες και πρόεδροι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχοντας στο πλευρό τους σχεδόν το σύνολο των οπαδών των ομάδων τους.

Η πορεία έδειξε όμως, ότι οι αντοχές τους στην παραγοντική πίεση ήταν περιορισμένες. Όπως και του Λάκη Νικολάου, που επίσης θήτευσε στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το να έχεις παίξει καλό ποδόσφαιρο και να διαθέτεις ήθος και ιδέες δεν σου εξασφαλίζει απαραίτητα και την επιτυχία σε ένα ΔΣ που πρέπει να τηρεί νόμους, κανονισμούς, να διαχειρίζεται κονδύλια, το μέλλον των Εθνικών ομάδων και να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί σε κάθε του απόφαση για όλες τις εθνικές κατηγορίες. 

Εδικά όταν δεν μιλάμε για μία δύο περιπτώσεις, αλλά σχεδόν για ολόκληρη ενδεκάδα βετεράνων. 

Γράψτε το σχόλιο σας...