Η καθυστέρηση τιμώρησε τα "γήπεδα-εκκλησίες"!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
05/03/2015 • 07:54
Η καθυστέρηση τιμώρησε τα "γήπεδα-εκκλησίες"!
  • shares

Τι θέλω να πω. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, έχοντας να αντιμετωπίσει τα γεγονότα της Λεωφόρου έγινε για μια εβδομάδα. Γιάννης Ανδριανός! Πήρε την πανεύκολη απόφαση να αναβάλει το πρωτάθλημα, όπως λίγους μήνες νωρίτερα ο προκάτοχός του.

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ο κ. Ανδριανός είχε κάνει μια τρύπα στο νερό. Μία εβδομάδα μετά ο κ. Κοντονής πήρε την απόφαση που θα έπρεπε να είχε πάρει εξ  αρχής.

Να γίνει η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος χωρίς θεατές. Και η ροή του πρωταθλήματος θα είχε συνέχεια και ο κόσμος θα επικροτούσε επειδή θα επρόκειτο για κάτι πρωτότυπο.

Τώρα που το συγκεκριμένο μέτρο είχε προταθεί από τα ΜΜΕ στη διάρκεια της κρίσης δεν έχει κανένα νόημα. Το αντίθετο μάλιστα. Χωρίς θεατές θα γίνει η 27η αγωνιστική. Ξέρετε ποιες ομάδες και ποιοι οπαδοί τιμωρούνται με αυτή την απόφαση;

Τιμωρούνται οι «χούλιγκαν» του Πανθρακικού, που δεν μπορούν να δουν την ομάδα τους κόντρα στον Ολυμπιακό, τη Καλλονής (στο ματς με τον Πανιώνιο), του Αστέρα (σπουδαίο ματς με Ατρόμητο), του Παναιτωλικού (γήπεδο «εκκλησία» κόντρα στην Κέρκυρα), της Βέροιας (αγώνας με Εργοτέλη) και του Πλατανιά (παίζει Δευτέρα με Λεβαδειακό). Τιμωρούνται έδρες και φίλαθλοι που δεν έχουν κάνει σχεδόν ποτέ επεισόδια!

Την ίδια στιγμή δημιουργούνται ανισότητες και ανισορροπίες στο πρωτάθλημα γιατί:

-Ο τιμωρημένος ΟΦΗ δεν θα παίξει «κεκλεισμένων των θυρών» με τον Πανθρακικό, αλλά με την Ξάνθη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ομάδα της Κομοτηνής αργότερα.

-Ο τιμωρημένος Παναθηναϊκός ενδέχεται να εκτίσει τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του με τον ΠΑΟΚ, αφού ο ΚΑΠ δεν προβλέπει τι γίνεται σε περίπτωση που ένα τέτοιο μέτρο (ματς χωρίς θεατές) ληφθεί από φορέα εκτός ποδοσφαίρου και όλοι περιμένουν γνωμάτευση από το νομικό σύμβουλο.

Δηλαδή, για τα επεισόδια που έγιναν στη Λεωφόρο και προκάλεσαν την αντίδραση της Πολιτείας, ενδέχεται να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός και να τιμωρηθούν όλες οι υπόλοιπες ομάδες! Έξοχα!

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια νέα κυβέρνηση που ψάχνεται. Κι επειδή θα υπάρξει συνέχεια στους προβληματισμούς της, καταθέτω τη δική μου πρόταση, μήπως και γίνει αποδεκτή στην πορεία.

Ο κ. Κοντονής να ζητήσει από τις ΠΑΕ να του δώσουν σε 10 μέρες τις λίστες με τις λέσχες φιλάθλων που έχουν αναγνωρίσει. Όσες το κάνουν ανοίγουν κανονικά τις θύρες των γηπέδων τους.

Όσες δεν το κάνουν θα μπορούν να επιτρέπουν την είσοδο μόνο στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Διότι γι΄ αυτούς έχουν πλήρη στοιχεία και αν δημιουργηθεί το παραμικρό ξέρουν ποιοι ακριβώς είναι.

Έτσι οι ΠΑΕ τιμωρούνται για τους χουλιγκάνους τους, αλλά όχι και εκείνοι που έχουν προπληρώσει τα εισιτήριά τους από τον περασμένο Αύγουστο και αυτή την αγωνιστική θα είναι αποκλεισμένοι!

Επίσης και οι κάτοχοι των διαρκείας θα γνωρίζουν ότι σε περίπτωση επεισοδίων θα είναι πλέον... δακτυλοδεικτούμενοι!

Για να μην είμαι όμως, άδικος με το νέο υφυπουργό του πιστώνω την ακόλουθη δήλωση, με την οποία συμφωνώ εκατό-μηδέν: «Ελπίζουμε ότι αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε, όπως και άλλα, θα συμβάλλουν ώστε οι φίλαθλοι να καταλάβουν πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει. Να ξέρει ο κάθε πατέρας πως όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο δεν θα το βρει στο νεκροτομείο, στο νοσοκομείο ή στο τμήμα".

Ακριβώς έτσι πρέπει να είναι!

Γράψτε το σχόλιο σας...