Βία, διαπλοκή & διαφθορά. It takes two to tango!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
02/03/2015 • 07:58
Βία, διαπλοκή & διαφθορά. It takes two to tango!
  • shares

Διότι οι αρμόδιοι υπουργοί Προσταςίας του Πολίτη και Αθλητισμού κ.κ. Πανούσης και Κοντονής, αλλά και οι παράγοντες αρκετών ομάδων έχουν επιδοθεί σε μια «συνεντευξιολογία» άνευ προηγουμένου. Μιλούν ακατάσχετα! Μακάρι να εργάζονταν τόσο πολύ και επί του καυτού ζητήματος της βίας.

Κοινό σημείο τους πάντως, ήταν ότι η αναβολή των αγώνων δεν λύνει το πρόβλημα.

Φυσικά σε πολλά από όσα υποστηρίζουν έχουν όλοι ένα μέρος δίκιου! Για τη διαφθορά και τη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με επιχειρηματίες που ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο, όπως ανέφερε η πλευρά της Πολιτείας, αλλά και για τις ευθύνες του κράτους που είναι απλός θεατής και δεν εφαρμόζει τους νόμους, όπως ανέφεραν οι παράγοντες.

Διότι προσέξτε πόσο καλύτερα μπορούν να εξελιχθούν και σε σύντομο χρονικό διαστημα τα πράγματα, αν μιλάμε λιγότερο και πράττουμε περισσότερο.

Η ΕΛ.ΑΣ -για παράδειγμα- ανέλυσε το υλικό των φωτογραφιών από τα τελευταία επεισόδια, ταυτοποίησε τουλάχιστον δύο ταραξίες και όταν μπήκε στα σπίτια τους βρήκε τα ρούχα που φορούσαν το βράδυ των γεγονότων. Άρα όταν θέλει μπορεί να τους ανακαλύψει και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού είπε όσα είπε για τον αιώνιο αντίπαλο (μπέρδεψε και τον Αστέρα και υποχρέωσε τον κ. Καϋμενάκη να του απαντήσει με συγκεκριμένα παραδείγματα), τουλάχιστον ως Παναθηναϊκός καταδίκασε τη ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, θα τα πει σύντομα με τον κ. Κοντονή, αλλά ήδη έδωσε το στίγμα του. Συνεργασία ομάδων και κράτους είναι το μόνο φάρμακο για την καταπολέμιση του φαινομένου.

Το πως θα γίνει αυτό το γνωρίζουν καλά και οι δύο πλευρές. Και το κράτος και οι ομάδες.

Το κράτος όταν κάνει σωστά τη δουλειά του στην αστυνόμευση (μέσα σε αυτή είναι και οι σωστή χρήση του υλικού των καμερών) και στην γρήγορη απονομη δικαιοσύνης και οι ΠΑΕ όταν πάψουν να έχουν αναστολές στην αποπομπή των φιλάθλων-οπαδών που παρεκτρέπονται.

Δεν μπορεί η Τσέλσι να παίρνει από τις κάμερες στο Μετρό του Παρισιού το υλικό της ρατσιστικής επίθεσης σε έναν μαύρο οπαδό της Παρί και να κόβει την είσοδο των συγκεκριμένων οπαδών της στο Στάνφορντ Μπριτζ στο Λονδίνο κι εδώ να πληρώνονται οι δικηγόροι από τις ΠΑΕ για να απαλλάξουν τα «δικά μας» παιδιά.

Δεν μπορεί η Ρεάλ να ανακαλεί τα εισιτήρια διαρκείας 17 οπαδών της επειδή φώναζαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος της Καταλονίας του Μέσι στο μεταξύ τους ντέρμπι κι εδώ να ακούμε τους εμετούς περί Βουλγαρίας, Τουρκίας και άλλων πολλών.

Αν οι ομάδες και το κράτος θέλουν, η εικόνα μπορεί να διαφοροποιηθεί σε μερικούς μήνες. Αν δεν το θέλουν, τότε απλά θα επιβεβαιωσουν τα περί διαφθοράς και διαπλοκής που ακούσαμε από επίσημα χείλη όλη την τελευταία εβδομάδα. Μόνο που για τέτοιου είδους «συναλλαγή» χρειάζονται πάντοτε δύο! 

Γράψτε το σχόλιο σας...