Τον έχασε ο δικέφαλος, τον... ψάχνει το τριφύλλι!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
09/02/2015 • 08:23
Τον έχασε ο δικέφαλος, τον... ψάχνει το τριφύλλι!
  • shares

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν για να κερδίσουν, όχι για να πάνε στο +11 από τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως για να διατηρήσουν το +8 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε νικήσει νωρίτερα τον Παναιτωλικό και με το -6 από την κορυφή είναι πια ο άμεσος αντίπαλος των πρωταθλητών για τον τίτλο.

Κατά συνέπεια το ντέρμπι της Λεωφόρου στις 22 Φεβρουαρίου αποκτά την δική του ξεχωριστή σημασία.

Φυσικά νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να περάσει από το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ χωρίς να γίνει. ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει δώσει τρεις ημέρες νωρίτερα ένα κρίσιμο ματς με τη Ντνίπρο για το Europa League και μετά τη Λεωφόρο θα παίξει την πρόκρισή του στην Ευρώπη.

Και στις 8 Μαρτίου υπάρχει και το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, που επίσης θα έχει πράγματα να μας πει, ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων έως τότε.

Σε κάθε περίπτωση ο Φεβρουάριος συνεχίζει να είναι ο μήνας-κλειδί για τον τίτλο, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο σταθερός Παναθηναϊκός θα είχε περισσότερες πιθανότητες από τον ευμετάβλητο σε απόδοση ΠΑΟΚ να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την ομάδα του Αναστασιάδη.

Κι έτσι συμβαίνει τελικά. Η νίκη επί του Παναιτωλικού ήρθε δύσκολα, αλλά με σωστή τακτική και το κλείσιμο των χώρων σε μια ομάδα που έχει την ποιότητα να ξετυλίγει τις επιθετικές της αρετές.

Αν μέχρι χθες ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη διεκδίκηση του τίτλου ήταν ο ΠΑΟΚ, από σήμερα αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Και χωρίς άλλες υποχρεώσεις, όπως κύπελλο ή Ευρώπη!

Στην Τούμπα πάντως, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε περισσότερο για να μην ηττηθεί παρά για να κερδίσει και να ξαναμπεί σε ροή τίτλου.

Δεν ρίσκαρε δηλαδή, για να μη βρεθεί εκτεθειμένος και δώσει τροφή για ένα νέο γύρο έντασης και εσωστρέφειας. Πρέπει να ήταν η πιο φτωχή συγκομιδή του ΠΑΟΚ σε τελικές προσπάθειες εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, ήταν η γνωστή ομάδα του Περέιρα με τις «σφιχτές» γραμμές στον αγωνιστικό χώρο και την κίνηση προς την μπάλα με σχέδιο και σύστημα, αλλά χωρίς τη σωστή τελική προσπάθεια, για την οποία συνέβαλε και η καλή εμφάνιση του Ιτάνζ.

Εν κατακλείδι έχουμε ακόμα ένα αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα, τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά της βαθμολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας...