Εγκληματική οργάνωση είναι το κράτος!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
20/11/2014 • 08:08
Εγκληματική οργάνωση είναι το κράτος!
  • shares

Ε, και τι έγινε! Είτε γίνουν κανονικά οι προγραμματισμένοι αγώνες, είτε όχι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί δραματικά κάτι από αυτά που οδήγησαν το λαοφιλές άθλημα στο απόλυτο μπάχαλο των τελευταίων ημερών.

Και το γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι το ξέρουμε όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτή τη χώρα.

Γιατί καμία κυβέρνηση δεν θέλει να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Δεν είναι «εγκληματική οργάνωση» το ποδόσφαιρο και όσοι το περιβάλλουν.

Εγκληματική οργάνωση (χωρίς εισαγωγικά) είναι το ίδιο το κράτος που εδώ και δεκαετίες φροντίζει επιμελώς να διατηρεί και να συντηρεί την αναρχία στο χώρο.

Από την ημέρα που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό το κράτος έβρισκε πάντα τρόπους για να καλύπτει τις. ακαθαρσίες του.

Τα μηδενικά συμβόλαια ήταν το σήμα κατατεθέν της δεκαετίας του ΄80. Λες και οι ποδοσφαιριστές δεν έπαιρναν χρήματα!
Ουδέποτε το κράτος νοιάστηκε λοιπόν, για την φοροδιαφυγή που γινόταν με την ανοχή του!

Ουδέποτε νοιάστηκε για τα εισιτήρια που έκρυβαν συστηματικά όλες οι ΠΑΕ. Γεμάτα ήταν τα γήπεδα (τότε κι όχι τώρα), αλλά τα εισιτήρια που δίνονταν στη δημοσιότητα δεν γέμιζαν ούτε τη μία από τις 4 κερκίδες των γηπέδων! Ουδείς ασχολήθηκε. 

Το κράτος έκανε διαρκώς τα στραβά μάτια στις οφειλές των ΠΑΕ στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα χρέη συσσωρεύτηκαν και χρειάστηκαν κατ΄ επανάληψη νομοθετικές παρεμβάσεις όχι μόνο για να ρυθμιστούν, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις για να χαριστούν!

Μετά το άρθρο 44, βρέθηκε το άρθρο 99 και μετά το 120 και πάει λέγοντας.

Ουδέποτε εφαρμόστηκαν από τις αρχές οι νόμοι (και είναι καμιά δεκαριά) που έχουν ψηφιστεί κατά καιρούς για την αντιμετώπιση της βίας.

Μάλιστα ένας εκ των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ο Σήφης Βαλυράκης, είχε αντιγράψει άρθρο προς άρθρο το νόμο της Μάργκαρετ Θάτσερ για τη βία. Ποτέ η συντεταγμένη Πολιτεία δεν τον εφάρμοσε!

Στα μέσα του 2011 τα ΜΜΕ δημοσίευαν σελίδες επί σελίδων από τον υπερ-κοριό της ΕΥΠ για όσα συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο. Μπαίνουμε στο 2015 και η υπόθεση ακόμα ερευνάται.

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι πια Δήμαρχος Βόλου, ενώ ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει θέμα μα τους ύποπτους αγώνες, αλλά με τα χρήματα που φέρεται να έχει καταχραστεί από την θητεία του στην ΑΕΚ.

Ένα σωρό κόσμος (όλων των αποχρώσεων) έχει χτυπηθεί κατά καιρούς, ένα σωρό παιχνίδια έχουν φτάσει και εξακολουθούν να φτάνουν από την ΟΥΕΦΑ ως ύποπτα για στοιχηματισμό, αλλά για κανένα δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πόρισμα.

Η ΕΠΟ ζήτησε την περασμένη εβδομάδα, μετά την επίθεση στο Ζωγράφο, τη συμβολή της Πολιτείας για να τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος, αλλά όσο είδατε εσείς το κράτος να ασχολείται το είδα κι εγώ.

Κανένας δεν παραγνωρίζει ότι οι παράγοντες στη Λίγκα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τα αυτονόητα, ούτε πως η ΕΠΟ είναι ένας θίασος σκέτη επιθεώρηση!

Ωστόσο όλα θα ήταν διαφορετικά, αν υπήρχε η πολιτική βούληση να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανονισμοί που ισχύουν εδώ και δεκαετίες για όλες τις ανώνυμες εταιρείες και στο ποδόσφαιρο.

Δεν συνέβη ποτέ και σήμερα άπαντες ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σχοινί, από το οποίο είτε θα πέσουν, είτε κάποια στιγμή δεν θα τους αντέξει και θα σπάσει!

Γράψτε το σχόλιο σας...