Με την ιστορία σου δεν κάνεις... καφενείο!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
10/11/2014 • 02:33
Με την ιστορία σου δεν κάνεις... καφενείο!
  • shares

Απλά γιατί κάθε μία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες οφείλει να παίζει για τον εαυτό της και μόνο και φυσικά για την ιστορία της. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες... καφενείου!

Και πολύ σωστά απάντησε ο Γιάννης Αναστασίου στη σχετική ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Οι φίλοι του τριφυλλιού και φυσικά οι άνθρωποι της ομάδας γνώριζαν ότι με νίκη του ΠΑΟΚ θα ήταν στο -12 από την κορυφή και η αυλαία στη σεζόν θα έπεφτε από τις αρχές Νοεμβρίου.

Γεγονός πολύ σκληρό για το μέγεθος ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός. Αντίθετα τώρα που η διαφορά είναι στο -6 από τον ΠΑΟΚ και στο -4 από τον Ολυμπιακό, υπάρχει ακόμα ζωή στον... πράσινο πλανήτη! Υπάρχει σφυγμός!

Το ντέρμπι της Τούμπας ήταν ένα γεμάτο ματς. Καμιά σχέση με το προηγούμενο στο Φάληρο. Ο αγώνας έβγαλε τακτική από τους προπονητές, έβγαλε φάσεις, πάθος και ένταση και ελάχιστη συζήτηση για τη διαιτησία. 

Ο ΠΑΟΚ ατύχησε με τους τραυματισμούς των Ρατς και Μακ, που ήταν οι πολυτιμότεροι παίκτες του μέχρι τώρα. Ο Αθανασιάδης δεν πήρε μπάλα και δεν είχε συμμετοχή στο ματς, όπως και ο Σαλπιγγίδης. Και σωστά αντικαταστάθηκαν.

Όμως, τα λάθη της άμυνας στοίχισαν στον ΠΑΟΚ που είχε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός.

Ο ΠΑΟ από την άλλη έπαιξε τακτικά αλά Καραϊσκάκη, αλλά με την χρησιμοποίηση του Κλωναρίδη έγινε πιο γρήγορος στην κόντρα κι έτσι τα κλεψίματα της μπάλας στη μεσαία γραμμή απέκτησαν το νόημα που δεν υπήρχε στο Φάληρο. 

Ατζαγκούν και Καρέλης διανύουν περίοδο μεγάλης φόρμας και ο Αναστασίου στηρίζει πολλά πράγματα πάνω τους. Τα χαφ και ο Μπούρμπος (που τόσα έχει ακούσει) κάλυψαν τα τρεξίματα του απόντα Ζέκα και ο Κουτρουμπής αγωνίστηκε σαν αληθινός αρχηγός στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι ζωντανός στη διεκδίκηση όσων του αναλογούν και αρνήθηκε να ρίξει λευκή πετσέτα από το Νοέμβριο. 

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός, αλλά τέτοια τακτική αντιμετώπιση θα την βρει μπροστά του και σε πολλά ακόμα ματς πρωταθλήματος. 

Αν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν είχαν τόσο περιορισμένο σε επιλογές ρόστερ, θα μπορούσαν να βάλουν δύσκολα στον Ολυμπιακό. Και πιστεύω ότι στα μεταξύ τους ντέρμπι θα του βάλουν. 

Το πρωτάθλημα όμως, κρίνεται εκτός από τα ντέρμπι και στα υπόλοιπα 30 ματς, όπου οι ερυθρόλευκοι έχουν την πολυτέλεια περισσότερων και ποιοτικότερων επιλογών.  

Γράψτε το σχόλιο σας...