Το «κοινό» ρίσκο Αναστασίου και Άγγελου

0
Δημήτρης Παπανικολάου
21/08/2014 • 08:05
Το «κοινό» ρίσκο Αναστασίου και Άγγελου
  • shares
Πήραν τα ρίσκα τους, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Ο πρώτος πήρε ρίσκο καριέρας και ο δεύτερος ένα μεγάλο αγωνιστικό ρίσκο.
 
Ο Αναστασίου απέρριψε την πρόταση της Γκενκ, η οποία ενδεχομένως θα του εξασφάλιζε πολλά πράγματα στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας, ενώ ο Αναστασιάδης επέλεξε να μη σηκώσει μύγα στο σπαθί του σε θέματα πειθαρχίας και άφησε την ομάδα με ένα στόπερ (Κατσικάς) ενόψει του αποψινού αγώνα με την Ζίμπρου.
 
Και οι δύο θα ξέρουν σε μία εβδομάδα αν θα δικαιωθούν γι' αυτά τα ρίσκα. Διότι αν ο Παναθηναϊκός δεν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μίντιλαντ και χάσει μία ακόμα ευρωπαϊκή χρονιά, το χτύπημα θα είναι μεγάλο.
 
Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, ακόμα και χωρίς τους Βίτορ και Τζαβέλλα μπορεί να αποκλείσει την Ζίμπρου, αλλά το ζήτημα είναι για τον Αναστασιάδη είναι η στάση της διοίκησης στα θέματα πειθαρχίας που ο ίδιος δείχνει να είναι κάθετος.
 
Η συγγνώμη του Τζαβέλλα είναι δεδομένο ότι θα τον οδηγήσει και πάλι στην ομάδα. Όμως η στάση του Βίτορ, που στύλωσε τα πόδια, χρειάζεται ειδικό χειρισμό. Διότι μόλις δέκα ημέρες πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών η αναζήτηση βασικού στόπερ δεν είναι και η πλέον εύκολη υπόθεση.
 
Για τον Αναστασίου φυσικά, υπήρχε και ηθικό θέμα κι εκεί βγήκε νικητής. Γιατί ακόμα κι αν τα χρήματα ήταν σχεδόν διπλάσια, αλλά και η προοπτική να βρεθεί ένας και μοναδικός Έλληνας προπονητής στο κέντρο της Ευρώπης σημαντική, η πιθανότητα να έμεναν οι πράσινοι χωρίς τεχνικό στον πάγκο τους λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, θα ήταν ότι χειρότερο.
 
Το ρίσκο για τον Αναστασίου όμως, παραμένει. Μπορεί η δουλειά που έκανε πέρυσι να τον καθιέρωσε στη συνείδηση του κόσμου και της διοίκησης, αλλά επειδή στην Ελλάδα οι προπονητές ποδοσφαίρου κρίνονται αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα, ουδείς μπορεί να του εξασφαλίσει με σιγουριά ότι η πορεία της ομάδας θα είναι το ίδιο καλή ώστε να αποφευχθούν οι τριγμοί.
 
Και οι δύο προπονητές επέλεξαν την δεδομένη χρονική στιγμή να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθούν στην πορεία από την εξέλιξη των πραγμάτων.
Γράψτε το σχόλιο σας...