Χρυσή ευκαιρία για τη Λίγκα ο έλεγχος της διαιτησίας

0
Δημήτρης Παπανικολάου
24/07/2014 • 01:45
Χρυσή ευκαιρία για τη Λίγκα ο έλεγχος της διαιτησίας
  • shares

Πραγματικά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αν αυτός ο αρχιδιαιτητής που θα κληθούν να επιλέξουν οι ομάδες, θα είναι ξένος ή Έλληνας.

Αυτό που έχει τεράστια σημασία όμως, μετά την ομόφωνη απόφαση για την ανάληψη της προεδρίας από τον Τάκη Αγραφιώτη, είναι να μην εμφανιστούν ρωγμές στο κοινό μέτωπο των 18 ΠΑΕ και ιδιαίτερα σε αυτό μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για το θέμα της διαιτησίας.

Στη Λίγκα γνωρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους μια χρυσή ευκαιρία. Να συμφωνήσουν στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, να του εμπιστευθούν τους ορισμούς των διαιτητών και των παρατηρητών και να τελειώνουν μια και καλή με το θέμα διαιτησία και τα παρελκόμενα του (βλέπε ανακοινώσεις, υπόνοιες για διατεταγμένες υπηρεσίες και δυσφήμιση του προϊόντος εκ των έσω).

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ΕΠΟ θα τροποποιήσει το καταστατικό της και θα αποδεχθεί την όποια υπόδειξη της Λίγκας.

Μένει όμως, να τα βρουν οι 18 ομάδες. Οι οποίες γνωρίζουν τα «υπέρ» και τα «κατά» του εγχειρήματος.

Τα «κατά» αφορούν ένα μεγάλο κονδύλι, άνω των 200.000 ευρώ που θα πρέπει να εκταμιεύσουν, αν πάρει τη δουλειά ξένος αρχιδιαιτητής. Αν επιλεγεί Έλληνας, το ποσό θα είναι το μισό.

Σε αυτά (τα «κατά») συμπεριλαμβάνεται και η υποχρέωσή τους να... βγάλουν τον σκασμό στην πορεία του πρωταθλήματος, αφού ότι κι αν συμβαίνει στις 4 γραμμές του γηπέδου, όποιος κι αν ευνοείται ή αδικείται, δεν θα έχει το άλλοθι του παρελθόντος (σ.σ. τον έστειλε ο τάδε για να με... σφάξει) για να βγάλει την όποια ανακοίνωση πριν, κατά ή μετά τη λήξη ενός αγώνα.

Οι όποιες αποφάσεις θα αποδίδονται στον ανθρώπινο παράγοντα (βλέπε λάθη που έτσι κι αλλιώς συμβαίνουν) και τέλος.

Στα «υπέρ» είναι αναμφίβολα το κέρδος στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αφού αν τελικά λιώσει η... καραμέλα της «κατευθυνόμενης» διαιτησίας, ο φίλαθλος κόσμος θα ασχολείται (όπως και στο εξωτερικό) μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι των ομάδων.

Κι αυτό μακροπρόθεσμα θα έχει πολλά και ποικίλα οφέλη για το άθλημα.

Αν πάλι στη Λίγκα υπάαρξουν αντκρουόμενες απόψεις, καλό θα ήταν να επιλεγεί μια έξυπνη ντρίμπλα για να μη διαταραχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το καλό κλίμα που φάνηκε να δημιουργείται.

Το είδος της... ντρίμπλας ας το επιλέξουν οι 18 ομάδες. Αυτές ξέρουν καλύτερα!
Γράψτε το σχόλιο σας...