Το SMS έγραφε: «Κόουτς σταμάτα να εκτίθεσαι»

0
Δημήτρης Παπανικολάου
03/07/2014 • 07:58
Το SMS έγραφε: «Κόουτς σταμάτα να εκτίθεσαι»
  • shares
Νομίζω λοιπόν, πως ότι συνέβη με τον Ότο Ρεχάγκελ, τον Ρεχακλή μας, έχει ήδη συμβεί και με τον Φερνάντο Σάντος, που ανέλαβε την Εθνική στα δύσκολα!

Ναι, γιατί είναι δύσκολο και χρειάζεται κουράγιο να πάρεις μια ομάδα από πρωταθλήτρια Ευρώπης και μετά από την 2η συμμετοχή της σε Μουντιάλ (το 2010 στην Αφρική) και να την διατηρήσεις σε top επίπεδο σε δύο ακόμα μεγάλες διοργανώσεις.

Η δουλειά του αναγνωρίστηκε και γι αυτό μετά το Euro 2012 αυξήθηκαν και οι αποδοχές του σε εποχές λιτότητας.

Ωστόσο, επειδή πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο Φερνάντο Σάντος διέπραξε σφάλμα όταν άφησε μόνη την ομάδα στη Βραζιλία και πέταξε για την Πορτογαλία αμέσως μετά τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

Και αν αναγνώριζε το λάθος του, όλα θα ήταν καλά και η υπόθεση δεν θα έπαιρνε διαστάσεις. Έκανε όμως, κι άλλο ένα σφάλμα. Χρέωσε τη δική του φυγή στην ΕΠΟ.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, που φωτογράφιζαν την ομοσπονδία ως υπαίτια για τα εισιτήρια που κλείστηκαν για Λισσαβώνα και όχι για Αθήνα, ο Σάντος έλαβε στο κινητό του ένα SMS στα Πορτογαλικά που έγραφε: «Κόουτς σταμάτα να εκτίθεσαι»!

Ποιοι είναι εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να γράψουν ένα μήνυμα στη γλώσσα του Σάντος το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι στην Εθνική ομάδα.

Στην αποστολή της Ελλάδας στη Βραζιλία ήταν κι άλλοι τρεις Πορτογάλοι. Ο Τζουστίνιο (προπονητής τερματοφυλάκων), ο Κούνια (γυμναστής) και ο Ρικάρντο Σάντος (ο κατάσκοπος & αναλυτής των αντιπάλων της Εθνικής).

Ο Φερνάντο Σάντος, ο Τζουσίτνιο και ο Κούνια έφυγαν από το Ρεσίφε για την Λισσαβώνα, ενώ ο Ρικάνρτο Σάντος αναχώρησε κανονικά με την αποστολή για την Αθήνα.

Δηλαδή η ΕΠΟ έστειλε τους 3 από τους 4 Πορτογάλους στο. σπίτι τους και πήρε τον Ρικάρντο Σάντος στην Αθήνα; Μην τρελαθούμε.

Ο Σάντος είχε έτσι κι αλλιώς κανονίσει (για τους δικούς του λόγους) να επιστρέψει στην πατρίδα του είτε μετά τον αγώνα με την Ακτή (αν αποκλειόταν η ομάδα), είτε όποτε αυτή σταματούσε να αγωνίζεται στο Μουντιάλ.

Επειδή όμως, αυτή του η απόφαση σχολιάστηκε αρνητικά από τα ΜΜΕ, τα έριξε (ελαφρά τη καρδία) στην ΕΠΟ.

Αν ο Σάντος ήθελε να γυρίσει στην Αθήνα με την ομάδα, θα ακύρωνε τα εισιτήρια που του έδωσαν, όπως ακριβώς έκανε και μετά την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ.

Ενδεχομένως και να επέστρεφε στην Ελλάδα για να κλείσει τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΠΟ, αλλά αυτές είχαν ήδη τακτοποιηθεί πριν η ομάδα φύγει για Λισσαβώνα και το πρώτο φιλικό προετοιμασίας με την Πορτογαλία.

Η ΕΠΟ είχε καταβάλει 604.000 ευρώ στον Σάντος ως τελευταία δόση των οφειλομένων

Αντίθετα, ο Ρικάρντο Σάντος, που επέστρεψε με την Εθνική στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ΕΠΟ, πέρασε από το λογιστήριο και εισέπραξε τις 25.000 ευρώ που του οφείλονταν.

Μάλιστα, παρέδωσε και εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον Κούνια, για να λάβει και το υπόλοιπο του έταιρου Πορτογάλου, που ανέρχονταν στις 15.000 ευρώ.

Ο ένας Σάντος λοιπόν, ο Ρικάρντο, που είχε εκκρεμότητες με την ομοσπονδία, επέστρεψε στην Αθήνα, τις έκλεισε και αναχώρησε κι αυτός για την πατρίδα του.

Ο κανονικός Σάντος, ο Φερνάντο, που τις είχε ήδη τακτοποιήσει 45 ημέρες νωρίτερα, πήγε από την Βραζιλία στη Λισσαβώνα και δεν ήρθε στην Αθήνα.

Αυτά για να ξεδιαλύνονται μερικές από τις απορίες όλων μας.
Γράψτε το σχόλιο σας...