Ποιο μήνυμα; Η πρώτη Κυριακή έστειλε μόνο... ραβασάκι!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
19/05/2014 • 02:27
Ποιο μήνυμα; Η πρώτη Κυριακή έστειλε μόνο... ραβασάκι!
  • shares
Παρακολουθούσα στα κανάλια τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να συζητούν για τα «μηνύματα» των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και απορούσα αν έχουν επαφή με την πραγματικότητα! Αν αντιλαμβάνονται έστω τη διαφορά που έχει το μήνυμα από το... ραβασάκι!

«Μήνυμα» κατ΄αρχήν είναι η ιδέα ή το νόημα που προσπαθεί κάποιος να επικοινωνήσει, η κεντρική ιδέα μιας ενέργειας που θέλει να κάνει ευρέως γνωστή.

Το «ραβασάκι», που προέρχεται από το τουρκικό revac, αναφέρεται ως ραυάσιο και ήταν ξύλο για μέτρημα και λογαριασμούς (αργότερα βέβαια πήρε την έννοια του εγγράφου) και μεταφράζεται:

1ον Ως ερωτική επιστολή που στέλνει ο ερωτευμένος χωρίς να γίνει αντιληπτός από τρίτους, και

2ον Ως σημείωμα με δυσάρεστο για τον παραλήπτη περιεχόμενο. Όλοι έβλεπαν λοιπόν, ότι το κόμμα τους ήταν κερδισμένο και ανέφεραν ότι περιμένουν την ερχόμενη Κυριακή για να το επιβεβαιώσουν. Ποιοι; Οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της επόμενης πενταετίας οι οποίοι για να κάνουν και το ελάχιστο έργο στην περιοχή τους θα χρειαστούν το άνοιγμα του ταμείου των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δηλαδή των ευρωπαϊκών πόρων!

Άρα όλοι θριαμβολογούσαν για κάτι μη χειροπιαστό. Για κάτι το οποίο στην πραγματικότητα έρχεται την προσεχή Κυριακή, 25 Μαϊου. Δηλαδή για τη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, το οποίο ελάχιστη σχέση θα έχει με αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα! Μόνο από έναν άνθρωπο άκουσα το αυτονόητο. Ήταν ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης που είπε πως οι δημοτικές εκλογές έχουν τοπικό χαρακτήρα, οι περιφερειακές πολιτικοποιημένο χαρακτήρα, ενώ οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Η πολιτική λοιπόν, που μεταφράζεται σε χρήματα μέσω του ταμείου της ΕΕ, ακολουθεί τις δικές μας αυτοδιοικητικές εκλογές. Όλοι οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που εξελέγησαν από χθες ή θα εκλεγούν την προσεχή Κυριακή δεν θα μπορέσουν να παράξουν έργο, αν οι επερχόμενες ευρωεκλογές ταρακουνήσουν το σύστημα.

Όσα συμβαίνουν λοιπόν, με το Νάϊτζελ Φάρατζ στην Αγγλία, τη Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, τους Πειρατές στη Σουηδία, το ακροδεξιό κόμμα στην Ολλανδία, τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και άλλες δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίες δεν αισθάνονται και τόσο καλά με τον όρο «Ενωμένη», νομίζω ότι δεν επιτρέπουν σε κανέναν δήμαρχο ή περιφερειάρχη της Ελλάδας να πανηγυρίζει για ότι πήρε ή δεν πήρε από την τοπική κοινωνία.

Οπότε ας κάνουμε υπομονή για μία ακόμα εβδομάδα μέχρι να σχηματοποιηθεί το νέο κοινοβούλιο στην Ευρώπη και μετά θα ακούσουμε με χαρά κάθε δήμαρχο και περιφερειάρχη για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσει στη διάρκεια της θητείας όσα υποσχέθηκε για τον τόπο του.
Γράψτε το σχόλιο σας...