Ποια σύσκεψη παραγόντων; Σύσκεψη Σάντος-διεθνών εδώ και τώρα!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
21/04/2014 • 12:19
Ποια σύσκεψη παραγόντων; Σύσκεψη Σάντος-διεθνών εδώ και τώρα!
  • shares

Διότι στην περίπτωση της Πολιτείας το πιθανότερο είναι να υπάρξει μία ακόμα παταγώδης αποτυχία, αφού οι συσκέψεις όλων των αρμόδιων φορέων είτε γίνονται, είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό. Μία τρύπα στο νερό!

Άλλωστε ο Γιάννης Ανδριανός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, καθηγητή Γ. Πανούση, στις 11 Απριλίου, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου, ήταν μάλλον αποκαλυπτικός για το ρόλο της Πολιτείας.

Μεταξύ άλλων είχε πει, λοιπόν:

«Πράγματι τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Έχουμε κι εδώ, όπως και στο ζήτημα ειδικότερα της βίας, να κάνουμε με ένα περίπλοκο φαινόμενο που εμπλέκει πολλά συναρμόδια Υπουργεία, φορείς και υπηρεσίες. Αναφέρω ενδεικτικά, πέρα βεβαίως από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς οι ΠΑΕ είναι Ανώνυμες εταιρίες, το Υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς ελέγχους, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ως προς την αστυνόμευση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης για ζητήματα που αφορούν για παράδειγμα τους αθλητικούς εισαγγελείς. Αυτή η περιπλοκότητα βεβαίως δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άλλοθι εφησυχασμού...».

Τι να πουν άραγε ο Μαρινάκης, τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο, όταν στην ίδια σύσκεψη εκτός από αυτούς θα έπρεπε να βρίσκονται ακόμα:

-Τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Οικονομικών που εδώ και δεκαετίες κάνουν τα στραβά μάτια για τις ΠΑΕ, το 85% των οποίων δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε λειτουργία.

-Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που ενώ παίρνει το 5% των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ για την αστυνόμευση στα γήπεδα, αφήνει κάθε καρυδιάς καρύδι να αλλωνίζει στα γήπεδα ή

-Το Υπουργείο Δικαιοσύνης που αντιδρά εδώ και χρόνια στη δυνατότητα να ορίζονται στα πειθαρχικά όργανα της Λίγκας και της ΕΠΟ τακτικοί δικαστές, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις που δεν θα προκαλούν το αίσθημα των φιλάθλων.

Όσο δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών σε όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου οι συσκέψεις που προαναγγέλλονται δεν θα έχουν το παραμικρό αποτέλεσμα.

Η ΕΠΟ και ο Φερνάντο Σάντος, όμως, που έχουν το παράδειγμα του EURO 2008 στην Αυστρία, όπου οι διεθνείς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού πήγαν στη διοργάνωση στα απόνερα της υπόθεσης Βάλνερ και επέστρεψαν με 3 ήττες και 1-5 γκολ, δεν προβληματίζονται;

Ο Ανδριανός συγκαλεί σύσκεψη παραγόντων. Ο Σάντος και ο Σαρρής οφείλουν να συγκαλέσουν σύσκεψη των διεθνών ποδοσφαιριστών! Να τους μαζέψουν στο Γουδή ή στον Άγιο Κοσμά και να τους κάνουν... πενηνταράκια τις προθέσεις τους.

Η Εθνική δεν μπορεί να γίνει πεδίο μαγκιάς και οπαδισμού για κανένα λόγο. Ο Σάντος πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του και μάλιστα γρήγορα, αφού θυμίζω ότι εκκρεμεί και το φιλικό της σημερινής Εθνικής με εκείνη του 2004 στο Καραϊσκάκη.

Φιλικό που στην ΕΠΟ σκέπτονται ακόμα και το ενδεχόμενο να ματαιώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας...