Είχε δίκιο ή άδικο ο Big Σόφο; Ιδού η απορία

0
Δημήτρης Παπανικολάου
10/04/2014 • 08:00
Είχε δίκιο ή άδικο ο Big Σόφο; Ιδού η απορία
  • shares
Αντίστοιχα εκατοντάδες είναι και οι γνώμες που ανεβαίνουν σε ρυθμό... πολυβόλου στα social media, αλλά και στη... ζυγαριά των σχολιογράφων για το «αν είχε δίκιο ή άδικο» στην αντίδρασή του.

Κι εγώ δέχομαι όλες τις απόψεις. Και εκείνων που τον δικαιώνουν, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τα όριά του κι όταν τον υποχρεώνεις να τα ξεπεράσει, έχει το δικαίωμα να... εκραγεί, αλλά και των άλλων που υποστηριζουν ότι οι επαγγελματίες αθλητές δεν είναι δυνατόν να τα βάζουν με τον κάθε άρρωστο οπαδό της εξέδρας.

Ο καθένας καταθέτει τα επιχειρήματά του και διαβάζοντάς τα δύσκολα μπορείς να διαφωνίσεις. Άρα η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση. Και ο big Σόφο έχει τα δίκια του, αλλά και η διαχείριση στο θυμό του θα έπρεπε να ήταν ενδεχομένως διαφορετική.

Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε οι σοφοί άλλων εποχών που έχουν μείνει στην ιστορία για τα γνωμικά και τα αποφθέγματά τους, τα οποία και σας παρουσιάζω πιο κάτω για να διαπιστώσετε κι εσείς ότι η κρίση για τις ενέργειες κάποιων συνανθρώπων μας δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο.

Ειδικά όταν ξέρουμε τον ακριβή λόγο για τον οποίο υποχρεώθηκαν να βγουν από τα ρούχα τους όπως ο Σχορτσιανίτης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Κατά Σοφοκλή:
Θουκυδίδης: Δύο πράγματα είναι αντίθετα στη λήψη της σωστής απόφασης, η βιασύνη και η οργή.

Πλούταρχος: Πολλά εστι του θυμού φοβερά, πολλά δε και γελοία.

Μαχάτμα Γκάντι: Ο θυμός και η έλλειψη ανοχής είναι εχθροί της ορθής κρίσης.

Τόμας Τζέφερσον: Όταν είσαι θυμωμένος μέτρα μέχρι το 10 πριν μιλήσεις. Όταν είσαι πολύ θυμωμένος, μέτρα μέχρι το 100.

Υπέρ Σοφοκλή:      
Βούδας: Το να κρατάς το θυμό σου είναι σαν να αρπάζεις ένα κάρβουνο αναμένο για να το πετάξεις σε κάποιον. Αυτός που καίγεται είσαι εσύ.

Λούθηρος: Όταν είμαι θυμωμένος, μπορώ να προσευχηθώ καλά και να διδάξω καλά.   

Μάλμομ Χ: Ο θυμός είναι καλύτερος από τη λύπη. Όταν είσαι θυμωμένος, γίνονται αλλαγές. 

Αριστοτέλης: Ο καθένας μπορεί εύκολα να θυμώσει. Μα να θυμώσει κανείς τότε που πρέπει, στο βαθμό που είναι σωστό, στον κατάλληλο χρόνο, για ένα δίκαιο ζήτημα, και με το σωστό τρόπο, δεν είναι στο χέρι του καθενός κι ούτε είναι εύκολο πράγμα.
Γράψτε το σχόλιο σας...