Καλό το κίνητρο αλλά δεν είναι... διακόπτης για ν' αλλάξεις την εικόνα σου!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
31/03/2014 • 08:16
Καλό το κίνητρο αλλά δεν είναι... διακόπτης για ν' αλλάξεις την εικόνα σου!
  • shares

Ωστόσο, όταν δύο ημέρες νωρίτερα ο Μίτσελ έχει βάλει τις φωνές στα αποδυτήρια και υποτίθεται ότι έχει στείλει... μηνύματα στους ποδοσφαιριστές του, πρέπει να φαίνεται ότι και κάποιοι τα έλαβαν!

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού όμως, χθες στο Καραϊσκάκη δείχνει το αντίθετο. Ότι δεν τον άκουσε κανένας! Κι αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο των ποδοσφαιριστών, αλλά και του ίδιου του προπονητή.

Συνήθως στο ποδόσφαιρο όταν είσαι καλός μπορείς να γίνεις καλύτερος. Όταν είσαι κακός σε μια σειρά από αγώνες είναι δύσκολο να βελτιώσεις την εικόνα σου, ακόμα κι αν οι ημιτελικοί του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ σου προσφέρουν το κίνητρο να το κάνεις.

Στο ποδόσφαιρο δεν πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια... χοντρή! Δηλαδή, δεν μπορείς να έχεις την σούπερ απόδοση μετά από μια σειρά μέτριων εμφανίσεων. 

Αν υποθέσουμε ότι Μίστελ και Γεωργιάδης (που επίσης είδε έναν μέτριο ΠΑΟΚ να κερδίζει την Καλλονή) θέλησαν να ξεκουράσουν παίκτες ενόψει Τετάρτης, τότε ο προπονητής του ΠΑΟΚ τα κατάφερε καλύτερα.

Διότι ο Μίτσελ ξεκούρασε μόνο τους Μανωλά και Μαρκάνο από τους βασικούς, ενώ είδε και τον Τσόρι (που είχε ξεκουραστεί στα προηγούμενα ματς) να κάνει ένα κακό παιχνίδι και να παίζει 61 λεπτά.

Αντίθετα ο Γεωργιάδης ξεκούρασε τους Γλύκο, Σκόνδρα, Τζαβέλλα, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Κατσουράνη, Αθανασιάδη, Νάτχο και Λούκας. Δηλαδή 9 στους 11 βασικούς, την ώρα που ο Μίτσελ έδωσε ανάσες μόνο σε 2 στους 11.

Βεβαίως και κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό από το προηγούμενο ή το επόμενο, αλλά σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές το περίφημο "μομέντουμ" είναι με την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Και μπορεί να μην δημιουργηθεί θέμα αν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει τον Ολυμπιακό, αλλά μπορεί και να δημιουργηθεί ανάλογα με τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Γιατί ο «τρόπος» έχει πάντα ξεχωριστή σημασία.

Από την άλλη ο Γεωργιάδης θα κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ με το λιγότερο δυνατό άγχος, αφού ξέρει ότι όλα τα αναθέματα έχουν ήδη πέσει πάνω στον Χουμπ Στέφενς.

Κατά τα λοιπά η 32η αγωνιστική σημαδεύτηκε από το μεγάλο διπλό του Απόλλωνα στην Κομοτηνή, που βάζει φωτιά στην ουρά της βαθμολογίας και κάνει το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα Ξάνθης-Πλατανιά να έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Γράψτε το σχόλιο σας...