Ένας περιζήτητος, γαλανόλευκος πάγκος!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
13/03/2014 • 08:02
Ένας περιζήτητος, γαλανόλευκος πάγκος!
  • shares
Από τον Ρόναλντ Κούμαν και τον Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι, μέχρι τον Τόμας Σάαφ και τον Μανόλο Χιμένεθ κι από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Χαβιε Αγκίρε μέχρι τον Γκούς Χίντινγκ και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Και τι δεν έχει γραφτεί και ακουστεί για την επόμενη μέρα στην Εθνική ομάδα. Λες και πρόκειται για τον πάγκο της Αγγλίας, της Ιταλίας ή της Γερμανίας!
Όχι, δεν έχω πρόθεση να υποβαθμίσω την αξία της ελληνικής ομάδας που την τελευταία δεκαετία κερδίζει διαρκώς πόντους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και είναι σταθερά ανοδική. Άλλωστε βρίσκεται στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΦΙΦΑ.
Απλά μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι μερικές από τις πιο μεγάλες προσωπικότητες του χώρου της προπονητικής... σκοτώνονται να έρθουν στην Εθνική για να προπονήσουν τους διεθνείς μας ενόψει της συμμετοχής της στο Euro 2016, όταν οι όποιες αναφορές τους για το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας είναι το λιγότερο υποτιμητικές.   
Μιας συμμετοχής πάντως, η οποία θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Διότι η κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016 με αντιπάλους την Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία, τη Βόρειο Ιρλανδία και τα Νησιά Φερόε είναι μια κλήρωση... λουκούμι.
Είναι κλήρωση που στέλνει την ελληνική ομάδα στην τελική φάση. Αν βεβαίως, για οποιοδήποτε λόγο συμβεί το αντίθετο, θα μιλάμε για τεράστιο πισωγύρισμα.
Υπό αυτή την έννοια η δουλειά στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, προβλέπεται να είναι μια εύκολη δουλειά για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ωστόσο, θα είναι μια δουλειά με μια νέα γενιά ποδοσφαιριστών, καθώς οι πλέον έμπειροι Καραγκούνης και Κατσουράνης δύσκολα θα συνεχίσουν και μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Μια δουλειά που θα τυγχάνει διαρκώς των (ατυχών) συγκρίσεων με αυτήν του Ρεχάγκελ και του Σάντος και που αν φέρνει αποτελέσματα, όλα καλά. Αν όμως, κάτι στραβώσει, σε ένα θεωρητικά εύκολο προκριματικό όμιλο, η γκρίνια δεν θα έχει τελειωμό.
Σήμερα λοιπόν, η ΕΠΟ καλείται να διαχειριστεί μια περίεργη κατάσταση. Να βρει τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος, γρήγορα και χωρίς να αφήσει την υπόθεση να σέρνεται επί μακρόν, αλλά και να διαφυλλάξει τη συνοχή της Εθνικής που θα κάνει το ταξίδι στη Βραζιλία με τον Πορτογάλο στον πάγκο της.
Εκτός κι αν τα μηνύματα που παίρνει ο Σάντος από το χώρο που φαίνεται ότι θα τον φιλοξενήσει από το καλοκαίρι και μετά είναι τέτοια που τον οδηγήσουν να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις. Αλλά τότε η ΕΠΟ μάλλον θα ρίξει όλες τις προτάσεις των μάνατζερ που έχουν έρθει στα γραφεία της στο καλάθι των αχρήστων.
Γράψτε το σχόλιο σας...