Το ντέρμπι είναι των αληθινών πρωταγωνιστών!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
31/10/2013 • 08:47
Το ντέρμπι είναι των αληθινών πρωταγωνιστών!
  • shares
Ένα σημαντικό εμπόδιο ξεπεράστηκε με επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός έκανε κι αυτός το δικό του και μάλιστα με πολλές δοκιμές από τον Μίτσελ που και βασικούς παίκτες ξεκούρασε και είδε πράγματα από τους νέους που έριξε στο ματς της Άμφισσας.

Και οι δύο προπονητές καταστρώνουν πλέον τα σχέδιά τους για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου που θα καλυφθεί άρτια από τα κανάλια novasports.

Ο Αναστασίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πάει στο ντέρμπι χωρίς να έχει στο κεφάλι του ξαφνικά προβλήματα τραυματισμών, την ώρα που ο Μίτσελ δεν κρύφτηκε πίσω από δάκτυλό του, λέγοντας ότι το πιο σημαντικό ματς είναι αυτό με την Μπενφίκα.

Αν εξαιρέσει κανείς το γόητρο που προσφέρει μια νίκη σε ντέρμπι αιωνίων, η αλήθεια είναι ότι μια πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα γεγονός με ξεχωριστή σημασία.

Ότι γράψει λοιπόν, το ματς της Τρίτης στο Φάληρο αυτό είναι και τέλος. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Στο πρωτάθλημα, αντίθετα, υπάρχουν άλλες 24 έως το φινάλε.

Κι όπως ο Αναστασίου αισθάνθηκε ανακουφισμένος που οι ποδοσφαιριστές του ήταν συγκεντρωμένοι στο στόχο της πρόκρισης κόντρα στον Εργοτέλη, αφήνοντας πίσω τους τη σκέψη του Ολυμπιακού, έτσι θα νιώσει και ο Μίτσελ, αν δει τους δικούς του να συγκεντρώνουν τη σκέψη τους στις 4 γραμμές της Λεωφόρου, αφήνοντας την Μπενφίκα στην ώρα της!

Για να συμβεί αυτό όμως, χρειάζεται προσπάθεια και πειθώ. Και οι δύο προπονητές δείχνουν να έχουν βρει τα... κουμπιά των ομάδων τους.

Φυσικά τη νίκη τη θέλουν και οι δύο αντίπαλοι. Και γι αυτή θα αγωνιστούν ανεξάρτητα από την όποια διαφορά δυναμηκότητας. Άλλωστε ποιος Παναθηναϊκός δεν θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό και ποιος Ολυμπιακός δεν θέλει να νικήσει τον Παναθηναϊκό;
Είναι στη φύση των αιωνίων να αναζητούν την επιτυχία ο ένας απέναντι στον άλλον. Με αυτή τη σκέψη έχουν αναπτύξει μύθους δεκαετιών. Και η ιστορία έχει δείξει ότι τα θετικά αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε με την πλευρά του πιο ισχυρού της κάθε εποχής.
Οι φανέλες είχαν ανέκαθεν τη δική τους βαρύτητα ανεξάρτητα από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που τις φορούν.

Προς Θεού, δεν λέω ότι οι μεγάλοι παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν βοήθησαν τις ομάδες τους να επικρατήσουν.

Απλά ισχυρίζομαι ότι οι αιώνιοι πήραν νίκες και από ποδοσφαιριστές που ήταν λιγότερο έως καθόλου διάσημοι και έκριναν κάποια ντέρμπι. Από μικροί έγιναν μεγάλοι πρωταγωνιστές!

Το ίδιο επιθυμώ και το Σάββατο. Το όποιο αποτέλεσμα του ντέρμπι να κριθεί μόνο από τους παίκτες και τους προπονητές των αιωνίων. Τους αληθινούς πρωταγωνιστές. Από κανέναν άλλο!      
Γράψτε το σχόλιο σας...