Δεν της αξίζει η εικόνα της... κακομοίρας!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
13/10/2013 • 23:58
Δεν της αξίζει η εικόνα της... κακομοίρας!
  • shares
Είναι φανερό ότι μετά τον Ότο Ρεχάγκελ, που μετονομάστηκε σε... Ρεχακλής, η νέα εποχή της Εθνικής ομάδας  -τουλάχιστον για την ΕΠΟ- ανήκει στον Φερνάντο Σάντος που ενδέχεται να μετονομαστεί σε... Σαντίδης ή Σαντόπουλος ή όπως αλλιώς του κολλήσει ένα καλό παρατσούκλι.

Για την (κάθε) Εθνική ομάδα, που έτσι όπως είναι δομημένο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πρέπει να δίνει 6-7 ματς το χρόνο και να συγκεντρώνεται για να κάνει τη δουλειά συνολικά 20 ημέρες στη διάρκεια κάθε περιόδου, αυτό που μετράει είναι κυρίως το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αφήνεις σε τελείως δεύτερη (αν όχι τελευταία και καταϊδρωμένη) μοίρα την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
Αυτό που είδαμε την περασμένη Παρασκευή στο ματς με τη Σλοβακία ήταν το χειρότερο παιχνίδι της Εθνικής με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της ομάδας.

Μιλάμε για άθλιο θέαμα και αντιποδόσφαιρο, στο οποίο συνέβαλε βέβαια και η κακή εικόνα του αντιπάλου μας. Παρ΄ όλα αυτά οι 20.000 θεατές που ήταν στο Καραϊσκάκη, εμφανίστηκαν πιο ώριμοι από ποτέ.

Στήριξαν την Εθνική από την αρχή ως το τέλος και την χειροκρότησαν κιόλας, αφήνοντας πίσω άλλες κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Είναι μια κίνηση που φανερώνει ότι ο Έλληνας φίλαθλος δεν είναι τόσο αχάριστος όσο θέλουμε να τον εμφανίζουμε. Γνωρίζει ότι με όσα περνάει η ελληνική κοινωνία η Εθνική αποτελεί μια όαση.

Είναι διαφορετικό να παρακολουθείς τα Μουντιάλ και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα χωρίς την Εθνική ομάδα και άλλο με την Εθνική να συμμετέχει κάθε φορά ΚΑΙ ΑΥΤΗ στις ποδοσφαιρικές γιορτές.

Θεωρώ λοιπόν, ότι ο Σάντος και οι διεθνείς οφείλουν να ανταποδώσουν αυτή την ωριμότητα που επιδεικνύουν τελευταία οι Έλληνες φίλαθλοι στα ματς της ομάδας.

Να βρουν έναν τρόπο να γίνουν περισσότερο ελκυστικοί. Φυσικά και το αποτέλεσμα είναι το πρωτεύον. Βεβαίως και ο στόχος είναι η Βραζιλία και κάθε δώρο είναι ευπρόσδεκτο προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο ταξίδι.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να κάνει το άσπρο μαύρο. Δεν μπορεί δηλαδή, να λέει ο Σάντος ότι ταιριάζει στο Σαμαρά η νέα θέση (μπροστά από τα αμυντικά χαφ και πίσω από τον φορ) γιατί απλά του εξουδετερώνει κάθε προσόν που διαθέτει.

Η Εθνική διαθέτει καταπληκτική άμυνα και ικανή αμυντική λειτουργία συνολικά. Δύσκολα την κερδίζει αντίπαλος, ακόμα και σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει όμως, το μεγάλο μειονέκτημά της στην ανάπτυξη του παιχνιδιού να μην το επιδεινώνουν κάποιες αφύσικες επιλογές του Σάντος.
Δεν το αξίζει ούτε η ομάδα, ούτε ο προπονητής, ούτε ο κόσμος της.
Γράψτε το σχόλιο σας...