«Στοιχειώνει» χωρίς αποδείξεις, ονόματα και στοιχεία!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
10/10/2013 • 08:24
«Στοιχειώνει» χωρίς αποδείξεις, ονόματα και στοιχεία!
  • shares
Όταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, καταθέτει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης «ως άνθρωπος της εκκλησίας είναι απίθανο να εμπλέκεται στην υπόθεση» και πως «η εγκληματική οργάνωση είναι ακόμα ενεργή και κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο», είναι σα να λέει στους δικαστές ότι «κάνετε μια δίκη-φιάσκο». «Τζάμπα δικάζετε, όλοι είναι εκεί έξω και... δουλεύουν»!
Και καλά κάνει βέβαια, αφού κανένας δικαστής δεν τον ρώτησε: «Αφού ο κ. Ψωμιάδης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί απουσίαζε επί ένα χρόνο στα Σκόπια;». Φυσικά και ο Αλέξης θα την έδινε άμεσα την απάντηση: «Για να μη πάθει ότι κι ο Μπέος που έμεινε μέσα 18 μήνες», αλλά αφού δεν ρωτήθηκε, δεν απάντησε κιόλας!

Και η δίκη συνεχίζεται, οι μάρτυρες παρελαύνουν αλλά κανένας «δεν είδε, δεν ήξερε, δεν άκουσε...». Ακόμα κι εκείνοι που προσήχθησαν βιαίως δεν είπαν το παραμικρό για να βοηθήσουν τη διαδικασία. Ούτε και πρόκειται να ειπωθεί κάτι στο μέλλον.

Και πως να ειπωθεί άλλωστε. Για να αναφερθείς με ΟΝΟΜΑΤΑ οφείλεις να έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Να καταθέσεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Στοιχεία όμως, δεν υπάρχουν. Ούτε καν το ΣΔΟΕ που ψάχνει εδώ και 28 ολόκληρους μήνες (έτσι λένε τουλάχιστον) τους λογαριασμούς των κατηγορουμένων, δεν έχει ανακαλύψει κάτι φοβερό που να δένει την υπόθεση.

Όταν λοιπόν, το ίδιο το κράτος (που έχει στα χέρια του 10.000 σελίδες με απομαγνητοφωνημένο υλικό τηλεφωνικών συνδιαλέξεων) δεν μπορεί να βρει τα στοιχεία και τις αποδείξεις, που θα τα βρουν οι μάρτυρες;

Ποιος δημοσιογράφος, πρώην διαιτητής, προπονητής ή ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδείξει το «στήσιμο» ενός αγώνα; Κανένας.
Ακόμα και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος με τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, που έπαιζαν στα δάχτυλα όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν.

Οι κατηγορούμενοι λοιπόν, αναμένεται είτε να βγουν λάδι, είτε να πέσουν στα μαλακά. Γιατί τα απομαγνητοφωνημένα CD πρέπει να συνοδεύονται από στοιχεία, που έως τώρα δεν έχει προσκομίσει κανένας.  

Βεβαίως και δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα» στο ποδόσφαιρό μας και πως ουδέποτε έχει συμβεί το παραμικρό. Άλλωστε όταν η ΟΥΕΦΑ στέλνει φακέλους με «ύποπτα» ματς, το κάνει γιατί χτυπάει «κόκκινο» το σύστημα bet alert που διαθέτει.

Ούτε αυτό όμως, είναι αρκετό. Διότι βγήκε φόρα-παρτίδα ο κατηγορούμενος μπουκ Γιώργος Χαβενετίδης και είπε ότι έχει κερδίσει πάνω από 8 εκατ. ευρώ στο στοίχημα από το 2001 γιατί «διαβάζει» και «είναι τυχερός».

Και έδειξε και τα δελτία του στοιχήματος με τα λεγόμενα «ύποπτα» ματς λέγοντας: «Γιατί να παίξω μόνο 30 ευρώ σε ένα παιχνίδι που ξέρω ότι είναι... ματιασμένο και να μη το φορτώσω για να πάρω όλο το χρήμα;».
Και κόκκαλο ο δικαστής!
Γράψτε το σχόλιο σας...