Κέρδισε τον Ατζαγκούν και 5 μέρες ηρεμίας!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
16/09/2013 • 08:16
Κέρδισε τον Ατζαγκούν και 5 μέρες ηρεμίας!
  • shares

Από χθες το έμαθαν και από επίσημα χείλη, αφού το ξεκαθάρισε και ο Γιάννης Αναστασίου, με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει.

Το θέμα είναι βεβαίως, γιατί ακριβώς πηγαίνει εφέτος ο Παναθηναϊκός; Ποιος είναι ο στόχος του; Και πότε θα γίνει πραγματική συζήτηση γι αυτόν;

Διότι μπορεί να μην πηγαίνει για πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι αναμενόμενο, αλλά δεν γίνεται να μην είναι στην πράσινη ατζέντα ούτε τα πλέη-οφ!

Νομίζω όμως, ότι αυτό τον πραγματικά βασικό στόχο των πρασίνων, δηλαδή την συμμετοχή τους στα πλέη-οφ, θα αργήσουμε να τον ακούσουμε, όπως ακούσαμε το χθεσινό «δεν είπαμε ποτέ ότι πάμε για πρωτάθλημα».

Και θα αργήσουμε γιατί ο Αναστασίου βλέπει μπροστά του τις δυσκολίες. Γι αυτό και μιλάει για το βάρος της φανέλας και το άγχος που προκαλεί στους νέους ποδοσφαιριστές της.

Ο Ρισβάνης για παράδειγμα, που πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά (στη θέση του Κουτρουμπή), φάνηκε τόσο αγχωμένος που δημιουργούσε προβλήματα και στους υπόλοιπους της άμυνας.

Ο Καπίνο, που «χάρισε» το γκολ στον Πλατανιά, μη μπορώντας να βγάλει την μπάλα από το κεφάλι του τραυματία Ναζλίδη, έμοιαζε να είναι έξω από τα νερά του, την ώρα που θεωρείται από τους έμπειρους της ομάδας.

Ο Ζέκα και ο Μπέργκ, από τους οποίους ο Αναστασίου περιμένει πολλά, κινήθηκαν στη μετριότητα. Ο Πράνιτς έχει στοιχεία μεγάλου ποδοσφαιριστή, αλλά είναι ανέτοιμος.

Και τελικά η λύση ήρθε από τον Ατζαγκούν, που πάτησε στο γήπεδο καλύτερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του (κάτι που λείπει από πολλούς πράσινους) και ποδοσφαιρικό θράσος.

Κι ενώ η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν τραγική, παρά την διακοπή των δύο εβδομάδων και την δουλειά που (υποτίθεται πως) έγινε, το τελικό 1-1 -ελέω Ατζαγκούν- δίνει μια σημαντική ένεση ψυχολογίας στη νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού.

Διότι μια 3η συνεχόμενη αποτυχία θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση για ποιος είναι ο εφετινός Παναθηναϊκός και το τι θα καταφέρει να κάνει στην πορεία της περιόδου.

Συζήτηση που δεν κλείνει, αλλά που χάρις στο «κλέψιμο» του βαθμού στα Χανιά μένει πίσω και συμβάλει στην απαραίτητη ηρεμία για την δουλειά στο υπόλοιπο της εβδομάδας. Μέχρι το ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Γράψτε το σχόλιο σας...