Κανείς δεν υποσχέθηκε θέαμα υψηλού επιπέδου!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
09/09/2013 • 08:16
Κανείς δεν υποσχέθηκε θέαμα υψηλού επιπέδου!
  • shares

Πρώτον πως η Εθνική μας εξακολουθεί να παραμένει μια μεγάλη οικογένεια που είναι αποφασισμένη να πετύχει το στόχο της και συσπειρώνεται στα δύσκολα.

Και δεύτερον πως υπήρχε μεγάλο άγχος στα πόδια των παικτών, αλλά και του πάγκου (για τις επιλογές του), κυρίως γιατί αυτά τα ματς με τις λεγόμενες «εύκολες» ομάδες της Ευρώπης (τύπου Μάλτας, Λουξεμβούργου, Λιχτνεστάιν) καταφέρνουμε να τα κάνουμε... ντέρμπι από μόνοι μας!

Φυσικά στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε αγώνες Εθνικών ομάδων, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Αν το παίρνεις, συνεχίζεις. Αν όχι, μένεις σπίτι σου!

Κι επειδή τα τελευταία 10 χρόνια η Εθνική παίρνει αποτελέσματα και πετυχαίνει τους στόχους της, καλό θα ήταν να μείνουμε προσγειωμένοι. Γιατί πολύ απλά δεν γίναμε ποτέ η ποδοσφαιρική υπερδύναμη της Ευρώπης ή του κόσμου.

Το ποδόσφαιρό μας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και χαρακτηριστικά και με αυτά πορευόμαστε. Ούτε ο Ρεχάγκελ και φυσικά ούτε ο Σάντος μας υποσχέθηκαν θέαμα υψηλού επιπέδου.
ʼλλο αν και οι δύο είχαν τις εκρήξεις τους μετά από ορισμένες κακές εμφανίσεις, όπως αυτή της περασμένης Παρασκευής στο Βαντούζ.

Επειδή όμως ο Γιώργος Σαμαράς αναφέρθηκε χθες σε κάποιες σκληρές κριτικές, οφείλω να επισημάνω ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν τα ΜΜΕ αντιμετώπισαν με εξαιρετική ωριμότητα την τραγική εικόνα της Εθνικής στο α΄ ημίχρονο.

Την πιο σκληρή κριτική άλλωστε, την έκανε ο ίδιος ο Σάντος που μίλησε για «ντροπή» και όχι τα ΜΜΕ που έγραψαν απλά για κακή εμφάνιση.

Αντίθετα, συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που είπε ότι «η βραδιά της Τρίτης θα είναι μεγάλη» γιατί από τα αποτελέσματα σε Φάληρο και Μπρατισλάβα θα κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου μας.

Η Εθνική θα παίξει κόντρα στη Λετονία με 4 αλλαγές. Οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς θα πάρουν τη θέση των Κονέ, Χριστοδουλόπουλου, ο Τζαβέλλας αυτή του τιμωρημένου Χολέμπας και ο Νίνης εκείνη του Ταχτσίδη.

Ενέργειες που δείχνουν ότι ο Σάντος αντιλήφθηκε και τη δική του άσχημη βραδιά στο Βαντούζ.

Η Ελλάδα ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και αυτό θα κάνει και το βράδι της Τρίτης, παρ΄ ότι γνωρίζει ότι ακόμα οι Βόσνιοι κρατούν την τύχη στα πόδια τους.

Ωστόσο θέλω να επισημάνω ότι η Λετονία και η Σλοβακία είναι δύο ομάδες που επανήλθαν στις επιτυχίες αλλάζοντας προπονητές.

Μετά την ήττα με 0-5 από τη Βοσνία, οι Λετονοί έδιωξαν τον Αλεξάντερ Στόρκοφς, έφεραν τον Μάριαν Πάχαρς και κέρδισαν 2-1 τη Λιθουανία. Ενώ η Σλοβακία μετά το 1-1 με τον Λιχτνεστάιν απέλυσε τον Στάνισλαβ Γκρίγκα, πήρε τον Γιαν Κόζακ και νίκησε 0-1 τη Βοσνία στη Ζένιτσα.

Κινήσεις που δείχνουν ότι οι αλλαγές στους πάγκους προσφέρουν (έστω και προσωρινά) κάποιο ανακάτεμα στην τράπουλα. Γι αυτοί και εμείς χρειαζόμαστε όλα τα δυνατά... χαρτιά της ομάδας (παίκτες και προπονητή) σε πλήρη διαύγεια.

Γράψτε το σχόλιο σας...