Τέλεια ευκαιρία για κάθε ταλέντο ο Ολυμπιακός!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
05/09/2013 • 08:08
Τέλεια ευκαιρία για κάθε ταλέντο ο Ολυμπιακός!
  • shares

Ο Φετφατζίδης αποτελεί το πρώτο προϊόν ακαδημίας ελληνικής ομάδας που πωλείται τόσο ακριβά (5 εκατ. ευρώ) σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Κι αυτό έγινε τη στιγμή που δεν είχε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα μας επέτρεπε να πούμε πως «ο μικρός είναι έτοιμος ν΄ ανοίξει τα φτερά του».
Ενδεχομένως αυτή να ήταν η χρονιά του στον Ολυμπιακό. Αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί ο Φέτφα ετοιμάζεται να την πραγματοποιήσει στη Serie A με την Τζένοα. Και μακάρι να τα καταφέρει.
Περισσότερο για τον ίδιο και μετά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό, που διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό (25%) μεταπώλησής του.
Ο Γιάννης, που αμφισβητήθηκε από πολλούς, κυρίως λόγω σωματοδομής, έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία καριέρας σε μια ομάδα που δεν είχε άλλον «Φετφατζίδη» στο παρελθόν για να συγκριθεί μαζί του.  Μεγάλο πλεονέκτημα για τον Έλληνα μέσο και πρέπει να το εκμεταλλευτεί.
Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός εμφανίζεται για τα νέα ταλέντα της χώρας (και όχι μόνο) ως η τέλεια ευκαιρία για να κάνουν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. 
Οι περισσότεροι αξιόλογοι Έλληνες ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι μέσω του Ολυμπιακού μπορούν πολύ πιο εύκολα να κάνουν το άλμα.
Ο Φετφατζίδης έφυγε με ένα μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της κρίσης που βιώνει και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η συζήτηση είχε ανοίξει πιο πριν και για άλλους.
Θυμίζω ότι οι Ρώσοι γλυκοκοιτάζουν τον Μανωλά. Και πληρώνουν καλά. Οι Βέλγοι ενδιαφέρθηκαν για τον Σιόβα, ενώ για τον Μήτρογλου, που σκόραρε 3 γκολ πέρυσι στο Τσάμπιον Λιγκ, μίλησε μέχρι και ο Βενγκέρ.
Στον Ολυμπιακό ήρθαν μικροί και έφυγαν σε τέλεια ηλικία για κάπου καλύτερα, ο Καστίγιο, ο Τουρέ και ο Μιραλάς. Ακόμα και ο... σιτεμένος Ριέρα πουλήθηκε ακριβά, όπως και ο Φέισα. Και κέρδισαν και οι παίκτες και ο Ολυμπιακός.
Τέτοιες κινήσεις λοιπόν, φτιάχνουν κλίμα και για τους επόμενους καλούς Έλληνες και ξένους (και σε ηλικία) ποδοσφαιριστές, που ακούνε «Ολυμπιακός» και βλέπουν το επόμενο μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα τους.
Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, με αφορμή την πιθανή μετακίνηση του Χολέμπας στην Τουρκία, έγραψα ένα κείμενο με τίτλο «Συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή αγορά ο Ολυμπιακός» για να καταδείξω ότι οι ερυθρόλευκοι είναι σε μια διαφορετική... διάσταση σε σχέση με τις επαφές τους εκτός συνόρων.
Του Χολέμπας μπορεί να μην προχώρησε (;), αλλά η υπόθεση του Φεφατζίδη έπρεπε να φτάσει στο τέρμα ώστε να επιβεβαιωθεί για τον Ολυμπιακό πως είναι μια ομάδα που αν της δείξεις εμπιστοσύνη, μπορούν να βγουν όλοι κερδισμένοι.

Γράψτε το σχόλιο σας...