Τετράδα «φωτιά», Σαββατόβραδο κρίσεως...

0
Δημήτρης Παπανικολάου
08/08/2013 • 08:07
Τετράδα «φωτιά», Σαββατόβραδο κρίσεως...
  • shares

Και τούτο γιατί ως προπονητής οφείλει να διακρίνει τα ματς που θα δίνει η ομάδα του και να προσαρμόζει τις ανάγκες της με τέτοιο τρόπο ώστε να αποσπά το θετικό αποτέλεσμα.
Η ευκαιρία είναι μπροστά του. ʼλλο ματς ήταν αυτό με την πρωταθλήτρια Βελγίου μέσα στο Φάληρο και με όλα τα αστέρια της ομάδας να παίζουν για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού και άλλο ματς θα είναι αυτό με τις «νυχτερίδες» στη Βαλένθια.
Στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα με τους Βέλγους ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση, κινητικότητα, πίεσε ψηλά και κέρδισε μπάλες, αλλά φανέρωσε και κενά στην άμυνα, τόσο στα πλάγια, όσο και στο κέντρο της.
Οι Σαβιόλα, Βάις, Κάμπελ και Τσόρι Ντομίνγκεζ μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα όταν συγχρονιστούν και παίξουν ακόμα πιο απλό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί.
Ωστόσο από το κέντρο του γηπέδου απουσιάζει ο ποδοσφαιριστής με τον δυναμισμό και την προσωπικότητα που θα προσδίδει σιγουριά σε όλη την ομάδα όταν η μπάλα θα περνάει από τα πόδια του.
Ο Φέισα και ο Μανιάτης δεν είναι τέτοιοι παίκτες. Ακόμα και ανασταλτικά τους λείπει η χημεία της αλληλοκάλυψης. Οργανωτικά ούτε συζήτηση. Σκεφτείτε πόσο «άλλη» ομάδα θα ήταν ο Ολυμπιακός, αν υπήρχε στα χαφ ένας σαν τον Γιάγια Τουρέ!
Αμυντικά ο Χολέμπας με τον Σαλίνο δέχτηκαν αρκετά περάσματα, κυρίως επειδή έχαναν τις θέσεις τους. Στο κέντρο της άμυνας Αβραάμ και Σιόβας λειτούργησαν καλύτερα από ότι με τον Μεντζανί.
Το πιο σοβαρό «κρας τεστ» όμως, θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου στο «Μεστάγια». Εκεί όχι ο Ολυμπιακός, αλλά πιο πολύ ο Μίτσελ οφείλει να παρατάξει μια ομάδα που θα στοχεύσει στο θετικό αποτέλεσμα.
Η τακτική και το πλάνο στο ματς με τη Βαλένθια δεν μπορεί να είναι τα ίδια με όσα είδαμε το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας.
Να δούμε πως θα το εισπράξει και ο ίδιος ο Μίτσελ, που στην προηγούμενη εμπειρία του επί ισπανικού εδάφους έκανε την Λεβάντε να μοιάζει με... Μπαρτσελόνα!

Γράψτε το σχόλιο σας...