Η... άλλη «λαϊκή συμμετοχή» της ΑΕΚ και του ΠΑΟ

0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/07/2013 • 08:02
Η... άλλη «λαϊκή συμμετοχή» της ΑΕΚ και του ΠΑΟ
  • shares

Είναι ένας στόχος και μάλιστα σημαντικός αυτός. Δίνει όραμα. Και παρά το γεγονός ότι στην αρχή ο κόσμος γκρίνιαξε για τις τιμές των διαρκείας, το... κοντέρ έγραψε ήδη 5.000 εισιτήρια.

Το να φτάσει η ΑΕΚ τα 20.000 ή 25.000 διαρκείας δεν θα είναι εύκολο, αφού οι τιμές είναι όντως τσιμπημένες. Ωστόσο θα το παλέψει. Κι όταν ο άλλος ξέρει ότι θα έχει προβάδισμα για μια θέση στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα κάνει την καρδιά του πέτρα και θα πληρώσει.

Η ΑΕΚ της Γ΄ Εθνικής δείχνει να παραμένει ένα σημαντικό μέγεθος. Το βλέπεις από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων που δεν έχουν μειώσει τις σελίδες τους για όσα συμβαίνουν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, το βλέπεις στις αναφορές στο διαδίκτυο, στις ειδήσεις των καναλιών και στη δυναμική του ονόματος του Μελισσανίδη.

Στον αντίποδα υπάρχει ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια είναι αλήθεια, αλλά φαντάζει απελπιστικά μόνος στην όποια προσπάθεια για την αναγέννηση της ομάδας.

Όταν τις διάφορες δράσεις του ΣΚΑΙ για τις αναδασώσεις και τους καθαρισμούς στις παραλίες επιχειρείς να τις μεταφέρεις και στον Παναθηναϊκό, καλώντας τους φίλους της ομάδας να συνδράμουν στον καλλωπισμό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τότε κάπου χάνεις τον προσανατολισμό σου.

Οι μερικές δεκάδες φίλου του τριφυλιού που έδωσαν το παρόν ήταν προφανώς εθελοντές μιας άλλης εποχής. Οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας δεν συμμετείχαν όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά γιατί δεν βλέπουν το όραμα που λέγαμε παραπάνω για την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η ΑΕΚ ζητάει οικονομική συνδρομή για να κάνει νέο γήπεδο στην ιστορική της έδρα. Ο Παναθηναϊκός ζητάει δωρεάν συνεργεία καθαρισμού (!) για ένα ιστορικό μεν, αλλά παρωχημένο γήπεδο.

Η διαφορά είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ ξεκινάει από το μηδέν με στόχο να ξαναγίνει ισχυρή και ο Παναθηναϊκός έχασε τον Καρνέζη, τον τελευταίο διεθνή ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Η ΑΕΚ επέλεξε την Γ΄ Εθνική για να σβήσει τα χρέη της κι ο Παναθηναϊκός ακούει με περίσσιο θράσος ξένους παίκτες να ζητούν ρήτρες αποζημίωσης σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας!

Οι δύο ιστορικές ομάδες της Αθήνας βιώνουν την εποχή της κρίσης με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα από την πλευρά των οπαδών τους.

Η ΑΕΚ έπιασε πάτο και από το Ναδίρ θα παλέψει για το Ζενίθ. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται -δυστυχώς για το ποδόσφαιρο-στην αναζήτηση του δικού του Ναδίρ, προσδίδοντας ανεπιτυχώς την ψευδαίσθηση ότι μάχεται για την κορυφή!   

Γράψτε το σχόλιο σας...