Η ΕΡΤ του βορρά και τα σαρδάμ του νότου!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
18/07/2013 • 08:45
Η ΕΡΤ του βορρά και τα σαρδάμ του νότου!
  • shares

Ο πρωθυπουργός της χώρας εξοργίστηκε από ένα εκφραστικό λάθος του και έφυγε από το «κάδρο» της κάμερας λέγοντας «πρέπει να το ξαναπώ». Και καθώς απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο είπε πολύ ανθρώπινα και... ελληνικά, κάνοντας την αυτοκριτική του: «Γ@μ@ το κεφάλι μου, μ@λ@κ@». 

 
Έλα όμως, που αυτό το αμοντάριστο πλάνο βγήκε στον αέρα αντί του κανονικού που ξαναγυρίστηκε! Και φυσικά έκανε χιλιάδες χτυπήματα σε όλα τα ελληνικά σάιτ που το πρόβαλαν, ενώ εξακολουθεί να χτυπιέται «τρελά» στο you tube (μπορείτε να το δείτε εδώ http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q7ZElaNJpAk).
Κι ενώ το σαρδάμ του πρωθυπουργού μαζί με το υβριστικό περιεχόμενό του έκανε το γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, δεν είδα πουθενά κάποια αναφορά στην πραγματική αιτία του κακού.


Αυτή έχει να κάνει με το ανόητο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία εξακολουθεί να παραμένει σε λειτουργία μόνο από τους απολυμένους εργαζόμενους και όχι από το ίδιο το κράτος, παρά την απόφαση του ΣτΕ να εκπέμψει και πάλι πρόγραμμα από τα μέσα που η ΕΡΤ διαθέτει.


Αν ήταν οι κάμερες της ΕΡΤ και όχι κάποιες ιδιωτικές αυτές που μαγνητοσκόπησαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, είμαι βέβαιος ότι το ρεζιλίκι θα είχε αποφευχθεί.
Οι τεχνικοί της ΕΡΤ θα είχαν μοντάρει το σωστό υλικό και ο Αντώνης Σαμαράς θα είχε το δικαίωμα να κάνει όχι ένα, αλλά 15 σαρδάμ χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει... ρόμπα!


Και για να δείτε πόσο γελοία είναι η όλη ιστορία με την ΕΡΤ θα σας γράψω μόνο τούτο: Από την Χαλκιδική που βρίσκομαι για διακοπές παρακολουθώ κανονικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ από την τηλεόραση του δωματίου μου στο ξενοδοχείο!!!


Όπως και το πρόγραμμα της ΕΤ-3. Μιλάμε για το κανονικό πρόγραμμα των εργαζομένων που στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα το βλέπαμε (και το βλέπουμε) μόνο μέσω διαδικτύου. Δεν ξέρω από ποιον πομπό εκπέμπεται, αλλά υπάρχει κανονικότατη εκπομπή προγράμματος!


Πείτε μου λοιπόν, τι τύχη μπορεί να έχει μια χώρα που στο βορρά βλέπει κανονικά ένα πρόγραμμα από τις δημόσιες συχνότητες, το οποίο με βάση τις αποφάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα έπρεπε να εκπέμπεται, ενώ στο νότο δεν το βλέπει και αντ΄ αυτού παρακολουθεί διάφορα ντοκιμαντέρ;


Είμαστε για γέλια και για κλάματα ή όχι;


Φανταστείτε την τύχη του Έλληνα πρωθυπουργού στο χθεσινό διάγγελμά του να έχει σήμερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Φόλφγκανγκ Σόιμπλε που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.


Να πει δηλαδή κάτι εμπιστευτικά στο αυτί του Σαμαρά κι αυτό το «κάτι» να ανέβει σε λίγα λεπτά στο  you tube δημιουργώντας διαφόρων ειδών αντιδράσεις ή άλλου είδους ατυχήματα.


Αλλά όταν στη Βουλή των Ελλήνων υπάρχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι που κάνουν λόγο για «ραντεβού στα γουναράδικα» και επιδεικνύουν τον ανδρισμό τους σε γυναίκες βουλευτές με φράσεις του τύπου «Θα μας κλ@σ@@ς τα αρχ@δι@, κάτσε κάτω!», τότε η σωτηρία της χώρας είναι δύσκολη δουλειά ακόμα και από τον Θεό τον ίδιο. Όποιον Θεό κι αν πιστεύει ο καθένας μας!

Γράψτε το σχόλιο σας...