Αυτές είναι οι είκοσι ταινίες που ξεχωρίζουν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, διεξάγεται από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 11 του μηνός. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνολικά 253 ταινίες, εκ των οποίων οι 164 είναι μεγάλου μήκους και οι 89 μικρού. Στο Αφιέρωμα που ακολουθεί παρουσιάζουμε είκοσι (20) δημιουργίες που ξεχωρίζουν. Ένας αναλυτικός «οδηγός επιβίωσης» της φετινής διοργάνωσης....

Το 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, διεξάγεται από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 11 του μηνός. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνολικά 253 ταινίες, εκ των οποίων οι 164 είναι μεγάλου μήκους και οι 89 μικρού. Στο Αφιέρωμα που ακολουθεί παρουσιάζουμε είκοσι (20) δημιουργίες που ξεχωρίζουν. Ένας αναλυτικός «οδηγός επιβίωσης» της φετινής διοργάνωσης.

«Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν
03 Νοεμβρίου στις 20:30 – Αίθουσα Ολύμπιον

Ο Αλφόνσο Κουαρόν, μέσα από τη νέα του δημιουργία, μας χαρίζει ένα βαθιά προσωπικό, ημιαυτοβιογραφικό, ασπρόμαυρο βραδυφλεγές δράμα για τους αφανείς ήρωες της ιστορίας. Γυρίζουμε στις αρχές του ’70, στη συνοικία Ρόμα του Μεξικό και ζούμε έναν χρόνο από τη ζωή μιας οικογένειας που γίνεται μάρτυρας των πολιτικών αναταραχών της εποχής.

Η ταινία αποθεώθηκε στην 75η Μόστρα, όπου κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι και ύστερα από ένα κινηματογραφικό ταξίδι με σταθμούς τα σημαντικότερα Φεστιβάλ του κόσμου, όπως του Τορόντο, της Νέα Υόρκη, της Ζυρίχης και του Λονδίνο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Το φιλμ θα διανεμηθεί στην πλατφόρμα του Netflix, ενώ θα προβληθεί και σε επιλεγμένες αίθουσες σε ορισμένες χώρες στον κόσμο με την προϋπόθεση ότι θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν υψηλές προδιαγραφές προβολής, σε ανάλυση εικόνας 4Κ και με σύστημα ήχου Dolby Surround 7,1.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.