«Η δεξιά τσέπη του ράσου» στον κινηματογράφο

Η ταινία "Η Δεξιά τσέπη του Ράσου" που βασίζεται στην ομώνυμο και πολυδιαβασμένο βιβλίο του συγγραφέα και φυσικού καλλιεργητή Γιάννη Μακριδάκη, θα προβληθεί στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Γιάννη Λαπατά, στο πλαίσιο του Ελληνικού Προγράμματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 6/11/2018 και ώρα 20:00 και την Πέμπτη 8/11/2018 στις 14:00 στην αίθουσα JOHN CASSAVETES,...

Η ταινία “Η Δεξιά τσέπη του Ράσου” που βασίζεται στην ομώνυμο και πολυδιαβασμένο βιβλίο του συγγραφέα και φυσικού καλλιεργητή Γιάννη Μακριδάκη, θα προβληθεί στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Γιάννη Λαπατά, στο πλαίσιο του Ελληνικού Προγράμματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 6/11/2018 και ώρα 20:00 και την Πέμπτη 8/11/2018 στις 14:00 στην αίθουσα JOHN CASSAVETES, Αποθήκη 1, Λιμάνι.

Το σενάριο της ταινίας είναι της Στέλλας Βασιλαντωνάκη, βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη: 

“Τη νύχτα που πέθανε ο αρχιεπίσκοπος γέννησε η Σίσσυ. Έκανε τρία κουτάβια σα θρεμμένα ποντικάκια. Ο Βικέντιος από μέρες την είχε κατά νου. Περίμενε. Είχανε σωθεί τα φουντούκια στην τσέπη του ράσου του. Πηγαινοερχότανε μες στο μοναστήρι, μοναχικός διακονητής, κι εκείνη, φουσκωμένη, έτρεχε βαριανασαίνοντας από πίσω του, ταμένη να συντροφεύει τα βήματά του στο μαγειριό, στο προαύλιο, στα αγριεμένα πια κηπάρια και στην πεζούλα με τους σταυρούς.

Ο Βικέντιος, μοναχικός μοναχός, πενθεί για την αδικοχαμένη σκυλίτσα του, την ίδια στιγμή που λαός και επίσημη Εκκλησία πενθούν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.
Κατόπιν, καθώς οι κεφαλές της Εκκλησίας μετέχουν σε ιερές και ανίερες διαδικασίες διαδοχής, εκείνος αγωνιά να κρατήσει στη ζωή έστω και έναν από τους τρεις νεογέννητους διαδόχους της νεκρής σκυλίτσας.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.