Αγάπη και... πονοκέφαλος διαρκείας!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
10/06/2013 • 08:06
Αγάπη και... πονοκέφαλος διαρκείας!
  • shares

Έκλεισε τη σεζόν 2012-2013 με ένα μέσο όρο 80.000 εισιτηρίων ανά αγώνα! Δηλαδή, περίπου ένας στους 7 κατοίκους της πόλης έδινε το παρόν στις εξέδρες του «Βεστφάλεν», στο οποίο έμεναν κενές μόλις 1.286 θέσεις (κατά μ.ο.).

Τα γράφω αυτά γιατί κάποιες πληροφορίες θέλουν τη νέα προσπάθεια της ΑΕΚ υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους Κοτσάτο-Αλεξίου, που έχουν την στήριξή του στην Ερασιτεχνική, να προετοιμάζουν ένα πλάνο που θα έχει τη βάση του στη συμμετοχή του κόσμου της ομάδας.

Ευτυχώς η απόφαση για τη μη χρήση του Ελληνικού ελήφθη γρήγορα και πριν ξοδευτούν χρήματα για ένα λίφτινγκ στο χώρο. Έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ θα εκχωρήσει τα τηλεοπτικά της δικαιώματα και κάτι τέτοιο απαιτεί ένα γήπεδο με δυνατότητα κάλυψης των αγώνων της.

Στο Ελληνικό, πέρα από τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν με την πώληση του χώρου που εντάσσεται στο μνημόνιο, η τηλεοπτική κάλυψη θα ήταν ληψή.

Το ΟΑΚΑ, μπορεί να συνδέθηκε με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο κόσμος να έχει πικραθεί, αλλά μπορεί να δώσει στην Ένωση τη δυνατότητα να... γράψει ένα τεράστιο νούμερο στα εισιτήρια διαρκείας, μια και η πρόσβαση για το νέο γήπεδο στη Φιλαδέλφεια περνάει πρώτα από την στήριξη που θα παρέχουν στην ομάδα οι φίλοι της στα δύσκολα της Γ΄ και της Β΄ κατηγορίας.

Προτεραιότητα, δηλαδή, για τα διαρκείας στην «Αγια Σοφιά» θα έχουν όσοι βοηθήσουν την ΑΕΚ στην... άγονη γραμμή των ελληνικών πρωταθλημάτων. Κι επειδή η ΑΕΚ συμβάλει με την επιλογή της στο να μη μαραζώσει το ΟΑΚΑ, το καλό που κάνει θα το βρει μπροστά της!

Το μόνο πρόβλημα, δύο χρόνια μετά, θα είναι ο τρόπος εξυπηρέτησης των διαρκείας. Διότι με 20.000 ή 22.000 διαρκείας στο Ελληνικό το 30.000 - 32.000 θέσεων νέο γήπεδο της Φιλαδέλφειας θα μπορούσε να εξυπηρετήσει όλους τους πιστούς φίλους της ομάδας.

Αν στο ΟΑΚΑ ο αριθμός "ξεφύγει" στα 35.000 ή και 40.000 διαρκείας, ο πονοκέφαλος θα είναι μεγάλος. Θα είναι όμως, ένας ευχάριστος πονοκέφαλος!  

Γράψτε το σχόλιο σας...