Μεγέθη όπως η ΑΕΚ δεν χάνονται

0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/04/2013 • 00:53
Μεγέθη όπως η ΑΕΚ δεν χάνονται
  • shares

Ο Ολυμπιακός απλά στρογγυλεύει τους τίτλους του, ενώ ένα τεράστιο μέγεθος του ελληνικού ποδοσφαίρου χάνει την μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά από την καθιέρωσή της.

Η ΑΕΚ έκανε ότι μπορούσε στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι ποδοσφαιριστές της κατέθεσαν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο, αλλά η ποιότητα αυτής της ομάδας είχε όρια τα οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει στον εφετινό μαραθώνιο της Σούπερ Λίγκας.

Κι αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα της σεζόν. Με τον Βαγγέλη Βλάχο η ΑΕΚ πήρε μόλις 2 βαθμούς, με τον Τραϊαννό Δέλλα 1 και με τον Έβαλντ Λίνεν 27.

Από τους αριθμούς και μόνο προκύπτει ότι η δουλειά ξεκίνησε σε λάθος βάση, πήγε να… ισιώσει στα μέσα της περιόδου, αλλά στράβωσε μια και καλή μετά το ματς στα Γιάννινα και την ήττα από τον ΠΑΣ.

Σε όλο αυτό το διάστημα υπήρχε μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Όλοι οι υπόλοιποι, που θέλουν να αυτοαποκαλούνται «διοίκηση» και «μέτοχοι» δεν υπήρχαν πουθενά ή υπήρχαν μόνο στα... χαρτιά!

Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να χαθεί επειδή θα αποχαιρετήσει την μεγάλη κατηγορία. Το μέγεθος της δεν της το επιτρέπει. Και αυτό είναι δεδομένο ότι θα συμβεί. Η Ένωση θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της.

Το ζήτημα είναι με ποιο πλάνο και με ποιον στο τιμόνι της για να το τρέξει και να το υλοποιήσει. Και δεν εννοώ το αγωνιστικό στον πάγκο, αλλά το διοικητικό, στο ταμείο και στη διαχείριση. Εκεί θα παιχτεί η επόμενη μέρα για την ΑΕΚ.

Η έφεση που εκκρεμεί, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει την ΑΕΚ, ακόμα κι αν την κερδίσει και ξαναμπεί στο γήπεδο για να ξαναπαίξει με τον Πανθρακικό.

Το θέμα για την ΑΕΚ είναι η νέα και υγιής από κάθε άποψη ΑΕΚ, όπως και για τον Παναθηναϊκό, που σήμερα καλείται να αποφασίσει για την συμμετοχή των μετόχων του σε μία ακόμα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Ιβάν Σαββίδης στο ΠΑΟΚ έδωσε το παράδειγμα. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν στη χώρα ισχυροί οικονομικά παράγοντες που ενδιαφέρονται και για την ΑΕΚ και για τον Παναθηναϊκό.

Για την Ένωση, οι επιλογές που θα ακολουθήσουν είναι πιθανό να οδηγήσουν τον όποιο επενδυτή σε... παρθένα εδάφη, ενώ για τον Παναθηναϊκό θα απαιτηθεί σίγουρα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας...