Ο κολοσσός Δέλλας, στο ύψος του!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
11/04/2013 • 09:11
Ο κολοσσός Δέλλας, στο ύψος του!
  • shares

Την ώρα που στο ματς με τον Πανθρακικό έφρασεις του τύπου «όλα ή τίποτα» και «ματς ζωής ή θανάτου» μοιάζουν εντελώς κλισέ, ο «κολοσσός» βγήκε μπροστά.

Αναμφίβολα πήρε τα ρίσκα του. Γνωρίζει ότι ως νεόκωπος προπονητής έχει μηδενικές παραστάσεις από πάγκους, όπως και ο Ζήκος με τον Μπορμπόκη, που στηρίζουν και αυτοί την επιχείρηση «σωτηρία» για την ΑΕΚ.

Μια πιθανή αποτυχία ίσως λειτουργήσει ανασταλτικά στη νέα καριέρα που θέλει να χτίσει στο ποδόσφαιρο ο Δέλλας. Ωστόσο η ισχυρή προσωπικότητα που διαθέτει και οι εμπειρίες του στα γήπεδα (ως ποδοσφαιριστής) τον έσπρωξαν στο μεγάλο «ναι».

Ο Δέλλας γνωρίζει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ξέρει, για παράδειγμα, ότι δεν μπορεί να διδάξει τακτική και συστήματα και να έχει την απαίτηση να αφομοιωθούν μέσα σε τρεις ημέρες.

Ξέρει ότι δεν μπορεί να μάθει στα νέα παιδιά της ομάδας καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτό που ξέρουν, ούτε να βελτιώσει την φυσική τους κατάσταση.

Γνωρίζει όμως, με ποιον τρόπο θα τους κάνει να αναδείξουν την πίστη στις όποιες δυνατότητές τους. Ξέρει να τους μεταφέρει το σωστό κλίμα από τα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, από την ιστορία που κουβαλά η φανέλα που φοράνε και να τους πείσει να λειτουργήσουν ως ομάδα και όχι ως άτομα έστω και για ένα παιχνίδι.

Έχει ακόμα τον τρόπο του να τους εξηγήσει ότι για τα επόμενα 24ωρα πρέπει να ξεχάσουν τις κάθε είδους εξόδους και απολαύσεις και να λειτουργήσουν τηρώντας με ευλάβεια τον κανόνα «σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι» ώστε το βράδυ της Κυριακής να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο τους.

Το αν θα τα καταφέρει, θα φανεί από το αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από την επιτυχή ή όχι έκβαση αυτού του αποτελέσματος πάντως ο «κολοσσός» στάθηκε για μια ακόμα φορά στο ύψος του αναλαμβάνοντας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. 

Γράψτε το σχόλιο σας...