Η σημασία των (επερχόμενων) ντέρμπι

0
Δημήτρης Παπανικολάου
01/11/2012 • 12:11
Η σημασία των (επερχόμενων) ντέρμπι
  • shares

Μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο, να γίνεται τέτοιου είδους συζήτηση (περί ντέρμπι), αλλά δεν είναι. Ακόμα και η αναμέτρεση της πρώτης ομάδας με την τελευταία είναι ντέρμπι όταν αυτές οι ομάδες φορούν τις φανέλες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της , ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ ή του ʼρη.

Κλασικό παράδειγμα ο τελευταίος αγώνας στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ολυμπιακός-ʼρης 2-2 και ο «περίπατος» που περίμεναν κάποιοι ότι θα κάνει ο Ολυμπιακός μετατράπηκε σε αγχώδη ισοπαλία.

Το ματς Παναθηναϊκού-ΑΕΚ την Κυριακή μπορεί μάλιστα να χαρακτηριστεί ως ντέρμπι – βαρόμετρο για τις δύο αθηναϊκές ομάδες. Η βαθμολογική τους διαφορά είναι 4 πόντοι και επειδή κάθε νίκη δίνει τρεις βαθμούς, οι ομάδες θα κάνουν ότι μπορούν για να τους κατακτήσουν.

Για τον Παναθηναϊκό μια νίκη θα αποδειχθεί μεγάλη ανάσα για τα αποδυτήρια, τον Φερέιρα, την διοίκηση και τον κόσμο, ενώ μια ήττα θα πυροδοτήσει εξελίξεις.

Για την ΑΕΚ μια νίκη θα την φέρει στους 8 βαθμούς, έναν πίσω από τον Παναθηναϊκό, θα βοηθήσει κι άλλο στην ψυχολογία της ενόψει της συνέχειας και θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Λίνεν.

Φ υσικά κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ως δια μαγείας για κάποια από τις δύο ομάδες.  Έχει μεγάλη διαφορά όμως, να επεξεργάζεσαι την λύση των προβλημάτων σου μετά από νίκες και άλλο αυτό να συμβαίνει μετά από ήττες που κοστίζουν.

Ειδκά για την ΑΕΚ, που περιμένει τον Βιντιάδη ως... σωτήρα, το ντέρμπι της Κυριακής είναι μια σπουδαία ευκαιρία. Και οι ποδοσφαιριστές το γνωρίζουν γι  αυτό και την... έπεσαν στο Δημητρέλο.

Η απόφασή τους να μην καταλύσουν στο ξενοδοχείο πριν από τα ντέρμπι με ΠΑΟ και Ολυμπιακό και να μοιραστούν τα χρήματα αυτά οι ασθενέστεροι οικονομικά ποδοσφαιριστέςείναι μια κίνηση πίεσης και ανθρωπιάς.

Η πίεση ασκείται στη διοίκηση για μια λύση το συντομότερο δυνατόν, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται το ενδιαφέρονται για τους συμπαίκτες τους που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους.

Τα αποτελέσματα των επερχόμενων ντέρμπι έχουν λοιπόν, τη δική τους ξεχωριστή σημασία.

Γράψτε το σχόλιο σας...