Ο Ζαρντίμ και το θυμικό των οπαδών

0
Δημήτρης Παπανικολάου
06/07/2012 • 07:20
Ο Ζαρντίμ και το θυμικό των οπαδών
  • shares

Στην Ελλάδα οι οπαδοί των ομάδων είναι εδώ και δεκαετίες συνηθισμένοι στις εντυπωσιακές μεταγραφικές  κινήσεις.
 
Να κάνει δηλαδή η προεδράρα την λεγόμενη «μεταγραφή αεροδρομίου», να τρέξουμε να υποδεχθούμε τον παικταρά, να φωνάξουμε συνθήματα, να ανάψουμε τα καπνογόνα και να κάνουμε καζούρα στους αντιπάλους για καμιά εβδομάδα στην καφετέρια.
 
Οι εποχές όμως, άλλαξαν. Και δεν είναι μόνο η οικονομική συγκυρία που υποχρεώνει τις ομάδες να είναι αρκετά σφιχτές στις μεταγραφικές κινήσεις τους. Είναι μια από τις βασικές παραμέτρους, αλλά όχι η μόνη.
 
Η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε, του Ζεζουάλντο Φερέιρα, του Φερνάντο Σάντος, του Λορέντσο Σέρα Φερέρ και άλλων παλαιότερα, έδειξε στις διοικήσεις των ομάδων ότι καμιά φορά μπορούν να εμπιστεύονται και την κρίση των προπονητών που φέρνουν στις ομάδες τους.
 
Οι περιπτώσεις των Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Φουστέρ, Κουίνσι, Ζέκα, Μπρούνο ʼλβεζ και πολλών άλλων φανέρωσαν ότι καμιά φορά και οι προπονητές ξέρουν καλύτερα.
 
Ο Ζαρντίμ σίγουρα γνωρίζει την αγορά της Πορτογαλίας καλύτερα από κάποιους μάνατζερ που στέλνουν με τον σωρό τις προτάσεις τους στο λιμάνι.
 
Αν λοιπόν, πρέπει να κάνει κάποια κίνηση για να καλύψει θέση ή θέσεις στην ομάδα του, θα το κάνει. Πότε όμως; Όταν βεβαιωθεί ότι κανένας από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να του κάνει τη δουλειά που έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό.
 
Γι αυτό και είπε ότι θα έχει άποψη μετά τα 5 φιλικά της προετοιμασίας. Αντίθετα αν έλεγε με το καλημέρα ότι» χρειαζόμαστε 3-4 παίκτες σε αυτές τις θέσεις», θα έμοιαζε ανεύθυνος.
 
Κι ένας ανερχόμενος προπονητής, που φεύγει από την πατρίδα του για να πιάσει την ευκαιρία που του προσφέρει μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός από τα μαλλιά, οφείλει να λειτουργεί όχι με το θυμικό των οπαδών, αλλά με βάση την δική του φιλοσοφία πάνω στη δουλειά που λέγεται «ποδόσφαιρο» και «πρωταθλητισμός».
 
Κι από τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στον εσωτερικό κανονισμό (κλειστά κινητά και υπολογιστές στις κρίσιμες ώρες) εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι ο Ζαρντίμ θα παλέψει για την ευκαιρία του στον Ολυμπιακό. 

Γράψτε το σχόλιο σας...