Να μας φοβάται η Γερμανία!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
18/06/2012 • 12:11
Να μας φοβάται η Γερμανία!
  • shares

Η Ελλάδα απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι όταν αγωνίζεται στο γήπεδο ως αουτσάιντερ κάνει τα καλύτερά της παιχνίδια.

Όταν εμφανίζεται ως το φαβορί τρέχει και δεν φτάνει! Το έργο αυτό το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, το είδαμε και στα γήπεδα της Πολωνίας.

Στον Α όμιλο η Ελλάδα κόντρα σε Πολωνία και Τσεχία ήταν θεωρητικά το φαβορί. Οι Πολωνοί όμως επειδή ήταν διοργανωτές δεν είχαν δώσει επίσημο ματς τα δύο τελευταία χρόνια. Ομάδα μόνο με φιλικά ματς δύσκολα στήνεται σωστά στο γήπεδο. Και αποδείχθηκε με τον αποκλεισμό της.

Οι Τσέχοι από την άλλη, μπορεί να είναι μια ομάδα επιπέδου Ελλάδας, αλλά όταν ξεκινά την διοργάνωση με ήττα 4-1 κι εσύ παίρνεις 1-1 από τους διοργανωτές, πηγαίνεις να παίξεις ως φαβορί για τη νίκη. Και για δεύτερο στη συνέχεια παιχνίδι δεν τα καταφέρνεις.

Όταν όμως, ακολουθεί ο αγώνας με την Ρωσία και ο τίτλος του φαβορί αλλάζει πλάτες, η Ελλάδα μεταμορφώνεται. Γίνεται άλλη ομάδα.

Η Εθνική μας ως αουτσάιντερ, κάνει το παιχνίδι που της ταιριάζει. Κλείνει τους χώρους στον αντίπαλο, αμύνεται σωστά και φροντίζει με την μία από τις 2-3 φάσεις που θα δημιουργήσει να την κάνει γκολ.

Επίσης ως αουτσάιντερ παίζει αλλιώς. Ο Σάντος, για παράδειγμα, στα δύο πρώτα ματς με Πολωνία και Τσεχία έμεινε πιστός στο 4-3-3 γιατί στο μυαλό του είχε τη νίκη, δίνοντας στην Εθνική ένα κίνητρο για να κάνει παιχνίδι. 

Με την Ρωσία όμως παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1, αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκάθαρο φαβορί του αγώνα. Νομίζω ότι τα ίδιο σύστημα θα δούμε και κόντρα στη Γερμανία.

Θυμίζω ότι το 2008 στην Αυστρία η Ελλάδα πήγε να παίξει με την Σουηδία ως η κάτοχος του τροπαίου το 2004. Το αποτέλεσμα ήταν 0-2 και μετά με Ρωσία και Ισπανία το έργο ολοκληρώθηκε.

Στα προκριματικά του Euro 2012 με Λετονία, Γεωργία και Μάλτα μας βγήκε η ψυχή να πάρουμε τα τρίποντα. Με την Κροατία, που εμφανιζόταν ως το φαβορί του ομίλου, πήραμε 4 βαθμούς και με το Ισραήλ (το 2ο φαβορί) κάναμε το απόλυτο, με 6 βαθμούς.

Ως φαβορί, λοιπόν, η Εθνική έχει κόλλημα, ενώ ως αουτσάιντερ μπορεί να αποκλείσει ακόμα και την Γερμανία!

ΥΓ: Η απουσία του Καραγκούνη στο ματς της Παρασκευής θα είναι μεγάλο πλήγμα, αλλά έχουμε καιρό να τα ξαναπούμε. 

Γράψτε το σχόλιο σας...