Ο «ανεξήγητος» χαρακτήρας της Εθνικής

0
Δημήτρης Παπανικολάου
13/06/2012 • 19:15
Ο «ανεξήγητος» χαρακτήρας της Εθνικής
  • shares

Τι θα πει δηλαδή, «ανεξήγητο» και «παράδοξο»; Αν ένας προπονητής δεν μπορεί να καθίσει κάτω με τους ποδοσφαιριστές του και να επιλύσει το πρόβλημα της επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης φοβάμαι ότι θα ξαναδούμε το ίδιο έργο το Σάββατο κόντρα στους Ρώσους.
Οφείλω όμως, να παραδεχτώ ότι ο Σάντος μίλησε σωστά για το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ταχύτητα σκέψης και την ταχύτητα μέσα στο γήπεδο, αλλά και την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε υψηλό επίπεδο από κάθε ομάδα.
Εκεί λοιπόν, είπε ότι είμαστε αρκετά πίσω ακόμα γιατί ο ποδοσφαιριστής πρέπει να μαθαίνει από τη νεαρή του ηλικία τι σημαίνει αυτοσυγκέντρωση και ταχύτητα σκέψης.
Για την φυσική κατάσταση θεωρεί ότι η Εθνική βρίσκεται περίπου στο 8 με άριστα το 10 και γι αυτό κατάφερε και να επιστρέψει δυναμικά στα δεύτερα ημίχρονα των δύο πρώτων αγώνων.
Τι χαρακτήρα πρέπει να βγάλει τώρα η ομάδα με την Ρωσία; Κατ΄ αρχήν πάθος, όπως θέλει ο Σάντος και κοντινές αποστάσεις στις γραμμές της για να καλύψει τα όποια κενά από την έλλειψη ταχύτητας και αυτοσυγκέντρωσης.
Επειδή όμως, μέχρι το Σάββατο υπάρχουν ακόμα δύο προπονήσεις πρέπει να περιμένουμε για να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας...