Μη μιλάς, κινδυνεύει η ΕΛ.ΑΣ.

0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/03/2012 • 01:11
Μη μιλάς, κινδυνεύει η ΕΛ.ΑΣ.
  • shares


Δεν ξέρω πόσοι διάβασαν στις αρχές της εβδομάδας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας σχετικά με τους 37.000 δικαιούχους επιδομάτων πρόνοιας που ΔΕΝ πήγαν να απογραφούν και έχασαν το «δικαίωμα» που με δόλια μέσα είχαν αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας ενός ασύντακτου κράτους.
Και το ελληνικό κράτος είναι ένα ασύντακτο κράτος: Όταν δεν μπορεί να ελέγξει τις συντάξεις που πληρώνει σε… πεθαμένους!


Όταν δεν μπορεί να ελέγξει τα επιδόματα σε τυφλούς… ταξιτζήδες!
Όταν δεν μπορεί να απολύσει από το δημόσιο υπαλλήλους (απλούς ή ανώτατους) που καταληστεύουν τα ταμεία του.
Και όταν δεν μπορεί να οδηγήσει στη δικαιοσύνη πολιτικούς που ομολόγησαν τη συμμετοχή τους σε διαδρομές μαύρου χρήματος.
Τότε λοιπόν, το να μπορέσουν 50-100 «μπαχαλάκηδες» να διαλύσουν το Ολυμπιακό στάδιο φαντάζει παιχνιδάκι!


Η πραγματική οντότητα εντός κράτους φαίνεται από την δικαιοσύνη και την αστυνομία του. Από την εφαρμογή των νόμων και την λειτουργίας της έννομης τάξης.
Αφού λοιπόν, οι περισσότεροι από τους 2.500 ασυνομικούς που «περιφρούρησαν» το ντέρμπι των αιωνίων την περασμένη Κυριακή δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την είσοδο στο ΟΑΚΑ των 16κιλων μπιτονιών που χρησιμοποιήθηκαν ως βόμβες μολότοφ για πρώτη φορά σε γήπεδο, χθες απέδειξαν (για μία ακόμα φορά) γιατί η ελπίδα για ένα πιο ασφαλές ποδόσφαιρο είναι ακόμα μακριά.


Η δίκη για τους 17 από τους 20 συλληφθέντες για τα γεγονότα του ΟΑΚΑ αναβλήθηκε επειδή οι αστυνομικοί που τους συνέλλαβαν δεν πήγαν στο δικαστήριο να καταθέσουν.
Γιατί; Γιατί όπως ομολόγησε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων φοβούνται για την ζωή τους και την ακεραιότητα των δικών τους ανθρώπους, καθώς σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν απειληθεί από τους χούλιγκανς!


Αν λοιπόν, η έννομη τάξη ανέχεται να απειλείται (χωρίς να αντιδρά) από τους ταραξίες των γηπέδων και ενώ τους συλλαμβάνει ουσιαστικά η ίδια τους αθωώνει, τότε κάθε άλλη συζήτηση για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας χάνει το νόημά της.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας...