Τολμήστε να σώσετε το ποδόσφαιρο!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
19/03/2012 • 03:25
Τολμήστε να σώσετε το ποδόσφαιρο!
  • shares

Οι ομάδες θα τα ρίχνουν στην αστυνομία για την επιχειρησιακή της ανικανότητα και η αστυνομία στις ομάδες που τις θεωρεί «εκτροφεία» χουλιγκάνων.

Η Πολιτεία θα κάνει λόγο για το «αυτοδικοίκητο της ατιμωρησίας» και η Σούπερ Λίγκα με την ΕΠΟ θα μας θυμήσουν πόσα χρήματα πληρώνουν από τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια για την αστυνόμευση των γηπέδων.

Οι φορείς του αθλήματος και όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμεσα με το ποδόσφαιρο θα εκδώσουν καταδικαστικές ανακοινώσεις για τα επεισόδια και θα εύχονται να γίνει επιτέλους κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα.

Να μη σας πω ότι μπορεί να γίνει και μία (ακόμα) ευρεία σύσκεψη για να τεθεί επί τάπητος το θέμα της βίας, «γιατί αυτή η αθλιότητα πρέπει να τελειώσει», όπως ακούμε συχνά.

Κι όμως, όσο ανίκανος κι αν είναι κάποιος ή όσο σάπιο και διεφθαρμένο κι αν είναι ένα ολόκληρο σύστημα που μάχεται επί δεκαετίες για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, δεν γίνεται να αποτυγχάνει διαρκώς, εκτός κι αν το θέλει!

Το μυαλό ενός μέσου φιλάθλου δεν μπορεί να χωρέσει ότι οι επενδυτές του ποδοσφαίρου ανέχονται να δυσφημείται με τέτοιο τρόπο το προϊόν στο οποίο βάζουν τα χρήματά τους.

Γιατί λοιπόν, δεν αντιδρούν; Γιατί δεν κάνουν κάτι όταν όλοι μας λένε ότι η ζημιά γίνεται από μερικές εκατοντάδες ανεγκέφαλους οπαδούς και πως στην πλειοψηφία του ο κόσμος στην εξέδρα είναι υγειής.
Πόσο δύσκολο είναι επιτέλους να απομονωθούν οι λίγοι και να επικρατήσουν οι πολλοί; Ποιοι τους κρατάνε στις «επάλξεις» των γηπέδων και για ποιο λόγο;

Τα πράγματα είναι περισσότερο απλά από όσο θέλουν κάποιοι να μας τα παρουσιάσουν. Και σίγουρα δεν είναι πυρηνική φυσική. Η εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου προς όλες τις κατευθύνσεις και χωρίς εκπτώσεις, ανάλογα με το όνομα της εκάστοτε ομάδας, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα.

Αλλά και μόνο το γεγονός ότι ο παρατηρητής στο ΟΑΚΑ θέλησε να κρατήσει «μυστικό» από τα ΜΜΕ το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα που έγραψε ο Τάσος Κάκος, φανερώνει τη νοοτροπία που επικρατεί στις τάξεις των οργάνων του αθλήματος.
Και το άλλο τεράστιο βήμα έχει να κάνει με τα χρήματα των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Αν ληφθεί απόφαση ώστε το 50% των εσόδων να πηγαίνει στα ταμεία τους και το άλλο 50% να μοιράζεται ισομερώς στις ομάδες της Λίγκας που δεν παίζουν στα κύπελλα της ΟΥΕΦΑ, η αντιπαλότητα θα πάψει την επόμενη κιόλας στιγμή.

Τόλμη και θέληση χρειάζεται κύριοι κι όχι εικόνες παιδιών που κλαίνε από τα δακρυγόνα που πέφτουν σωριδών στα γήπεδά μας!

Γράψτε το σχόλιο σας...