"Παρθένα" ο Μάκης μπροστά στους αυτόκλητους σωτήρες!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
10/11/2011 • 00:20
"Παρθένα" ο Μάκης μπροστά στους αυτόκλητους σωτήρες!
  • shares


«Μόνο αυτός έχει το ηθικό και το φυσικό ανάστημα», λένε, «να σταθεί μπροστά στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί και να τους τρίξει τα δόντια. Οι υπόλοιποι, είτε πρόκειται για τον κ. Παπαδήμο, είτε για τον κ. Πετσάλνικο, είτε οποιονδήποτε άλλο, θα λένε όλο «ναι» και η χώρα θα ζήσει δραματικές στιγμές».
Φυσικά και η πλάκα τούτες τις κρίσιμες για τον τόπο ώρες, έχει και τα όριά της. Βεβαίως και ο Ψωμιάδης γνωρίζει άριστα τα οικονομικά, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει όλες κι όλες τρεις φορολογικές δηλώσεις και μάλιστα μηδενικές, την ώρα που ζει σαν… πασάς, αλλά εδώ υποτίθεται ότι μιλάμε για την σωτηρία της πατρίδας.


Και γράφω «υποτίθεται» γιατί ουδείς από τους 300 της Βουλής αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη διαλύεται, με το «ύφασμά της» να έχει αρχίσει να ξετυλίγεται από τη νότια άκρη της, την Ελλάδα και την γειτονική Ιταλία και η πλειοψηφία ενεργεί για να διαφυλάξει τα κεκτημένα της!
Αντί να τα αφήσουν όλα στην άκρη και να συνεννοηθούν για το πώς ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως είδος στον πλανήτη Γη, αυτοί επί 80 και πλέον ώρες αδυνατούν να βρουν μια κοινή συνισταμένη.


Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι μόνο εύκολο δεν είναι αυτό. Γιατί απλά οι περισσότεροι δεν εκπροσωπούν τον λαό που τους εξέλεξε, αλλά ποικίλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, που επιβουλεύονται την λαϊκή κυριαρχία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μόνο που όταν τα πράγματα «έσφιξαν» στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, τα κράτη οδηγήθηκαν σε εκλογές και οι κυβερνήσεις συνεργασίας που αναδείχθηκαν συνυπέγραψαν τα σκληρά μέτρα που ακολούθησαν.


Εδώ όχι μόνο εξελέγη μια κυβέρνηση με το «λεφτά υπάρχουν», αλλά ακόμα και σήμερα που η χώρα είναι χρεοκοπημένη, οι πολιτικοί της επιμένουν να την «σώσουν» με μια συγκυβέρνηση ετερόκλιτων δυνάμεων, οι οποίες ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ παρά μόνο τον εαυτό τους.

Μπορεί οι επόμενες εκλογές να μην οδηγήσουν σε σταθερή κυβέρνηση και οι παλινωδίες να εξακολουθήσουν να είναι μεγάλες και να μας ταλαιπωρήσουν αρκετά.
Θα αφορούν όμως, την λαϊκή ετυμηγορία και όχι κάποιους ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ, που στο όνομα του ευρώ (οι εξελίξεις στο οποίο τους έχουν ήδη ξεπεράσει) θα συμβάλλουν στο ξεπούλημα της χώρας σε τιμή ευκαιρίας.


Αν η όποια κυβέρνηση προκύψει σήμερα, δεν οριοθετήσει τον χρονικό της ορίζοντα, στέλνοντας τους Έλληνες στην κάλπη το συντομότερο δυνατό, νομίζω –κι εύχομαι να βγω ψεύτης-πως θα προκαλέσει στον τόπο ακόμα μεγαλύτερα δεινά από αυτά που έχει ήδη υποστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας...