Γρήγορο κόφτη και γρήγορα!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
08/08/2011 • 10:00
Γρήγορο κόφτη και γρήγορα!
  • shares


Η διαφορά έχει να κάνει με τα ονόματα και τις λύσεις που εμφανίζονται να έχουν προταθεί στους πρωταθλητές. Τώρα είναι ο Βάλτερ Γκαργκάνο, ο Μοχαμαντού Ντιαρά, ο Φερνάντο Τισόνε, ο ʼντονι Ανάν, ο Αλέξανδρος Τζιόλης και δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι βρίσκονται γραμμένοι στα φαξ που φτάνουν κατά καιρούς στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό, όπως και για κάθε ομάδα άλλωστε, έχει να κάνει πρωτίστως με το ορθό της επιλογής. Να πάρεις δηλαδή, έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις στην καριέρα του μπορεί να σου βγει! Θα μπορέσει να σε καλύψει και να πάρει δίκαια φανέλα βασικού.

Οι μέχρι τώρα μεταγραφικές επιλογές του Ολυμπιακού δεν έχουν αναδειχθεί στο γήπεδο. Ο Βαλβέρδε στηρίζεται στην περσινή ομάδα και περιμένει να δει πότε θα είναι έτοιμοι κυρίως ο Γιέστε και ο Φέϊσα για να διαπιστώσει τι αλλαγές μπορεί να κάνει σε ένα ήδη διαμορφωμένο «σκηνικό» που έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό.

Ακόμα και με την περσινή ομάδα, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα συναντήσει εμπόδια εντός των συνόρων. Στην Ευρώπη όμως και στο Τσάμπιονς Λιγκ τα προβλήματα θα είναι πολλά. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είναι τέτοιος που χωρίς σοβαρό αμυντικό χαφ χάνεται!

Όταν ο Ολυμπιακός έχει κατοχή μπάλας και κάνει επίθεση, οι δύο πλάγιοι αμυντικοί του βγαίνουν ψηλά, συνήθως πάνω από τη γραμμή της σέντρας, για να δώσουν επιλογές στις πολλές εναλλαγές της μπάλας. Έτσι, τα δύο στόπερ ανοίγονται περισσότερο στα πλάγια για να μικρύνουν τις αποστάσεις από την υπόλοιπη ομάδα.

Μέχρι τώρα, όλα σωστά. Τι γίνεται όμως, σε περίπτωση που χαθεί η μπάλα και ο αντίπαλος βγάλει γρήγορη κόντρα με κάθετη μπαλιά σε θέση φορ; Η απάντηση είναι εύκολη: Αντεπίθεση για γκολ!

Στον ευαίσθητο χώρο του κέντρου χρειάζεται λοιπόν, ένας κόφτης με ταχύτητα όχι μόνο για να αναχαιτίσει την μπαλιά που θα προσπαθήσει να βγάλει ο αντίπαλος, αλλά και για να μετατραπεί άμεσα σε τρίτο στόπερ, καλύπτοντας τους χώρους που αφήνουν οι κανονικοί κεντρικοί αμυντικοί όταν ανεβαίνουν οι πλάγιοι μπακ.

Δεν ξέρω αν αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει ο Τζιόλης, ο Τισόνε, ο Γκαργκάνο και οι υπόλοιποι. Πρέπει πάντως, να την κάνει κάποιος ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Μπορεί ο Μοντέστο να είναι εξαιρετικά φιλότιμος, αλλά μόνος του δεν γίνεται να βγάλει τη χρονιά.

Βεβαίως και οι μεταγραφές είναι ΛΑΧΕΙΟ. Ο Ουρτάδο για πάραδειγμα ήταν φουλ βασικός στην Εσπανιόλ και όλοι πίστεψαν ότι θα μπορούσε να δώσει την λύση στο πρόβλημα, αλλά στον Ολυμπιακό δεν έπιασε. Μπορεί να πιάσει ο Τισόνε που σε 6 χρόνια στην Ιταλία δεν έχει παίξει ούτε τα μισά ματς του Ουρτάδο στην Ισπανία; Μπορεί να πιάσει ο Τζιόλης που γνωρίζει και την ελληνική πραγματικότητα και τον θεωρεί βασικό στην Εθνική ο Σάντος;

Κανείς δεν ξέρει. Οι απαντήσεις δίνονται πάντα στο γήπεδο που είναι ο καθρέφτης κάθε ομάδας και κάθε ποδοσφαιριστή. Ως ομάδα όμως, που ενδιαφέρεσαι για την βελτίωση της εικόνας σου οφείλεις να εξετάσεις κάθε παράμετρο πριν κάνεις την αγορά για ένα παίκτη-κλειδί που αναζητάς τα δύο τελευταία καλοκαίρια.
 

Γράψτε το σχόλιο σας...