Υπάρχουν εκπλήξεις και εκτός προγράμματος!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
14/07/2011 • 02:00
Υπάρχουν εκπλήξεις και εκτός προγράμματος!
  • shares

 Όπως για παράδειγμα η έκπληξη της συμμετοχής του Ντέμη Νικολαϊδη με την ιδιότητα του μάρτυρα! 

Είναι γεγονός ότι η επιλεκτική διαρροή των συνομιλιών των εμπλεκομένων στην υπόθεση το προηγούμενο διάστημα δημιούργησε απλά κλίμα. Και σίγουρα αυτή δεν γινόταν από τους εισαγγελείς. Φαίνεται όμως, πως υπάρχουν και δεκάδες διάλογοι και πολλά περισσότερα στοιχεία που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας και είναι άγνωστο αν θα το δουν.

Το βέβαιο είναι ότι αυτοί οι διάλογοι, αλλά και αρκετές μαρτυρίες που σήμερα δεν γνωρίζουμε, βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης που δείχνει να κινείται ορθά, κάνοντας την δουλειά που θα έπρεπε να κάνει σε κάθε τομέα του δημόσιου και διωτικού βίου αυτού του τόπου. Σε συνδυασμό μάλιστα, με τις ενέργειες του ΣΔΟΕ για την διαστάυρωση των στοιχείων λογαριασμών των εμπλεκομένων, η βαλίτσα θα πάει μακριά!

Φυσικά, αν δούμε στο μέλλον ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί νωρίτερα και αναιτιολόγητα καθυστέρησαν, σαφώς και θα το επισημάνουμε, ζητώντας και τις απαραίτητες εξηγήσεις από τους αρμοδίους, ελπίζοντας ότι οι απαντήσεις θα δοθούν.

Ωστόσο όταν διαβάζει κανείς το κατηγορητήριο για τους Αχιλλέα Μπέο και Γιάννη Παπακώστα είναι σίγουρο ότι αλλιώς τα περίμενε -με βάση όσα είχαν διαρεύσει ως τώρα- και αλλιώς προέκυψαν αυτά.

Γράφει λοιπόν το κατηγορητήριο πως «… είτε κατά μόνας είτε από κοινού με άλλους, προσέφερε, υποσχόταν και έδιδε σε αθλητές και δη ποδοσφαιριστές, διαιτητές, διοικητικού παράγοντες και αξιωματούχους ομάδων ή και σε άλλα πρόσωπα που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα πρόσωπα αυτά, αδικαιολόγητα δώρα, ωφελήματα ή άλλες οποιεσδήποτε παροχές, με σκοπό (…) την αλλοίωση υπέρ και κατά ποδοσφαιρικών ομάδων του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, που διεξάγονταν ή επρόκειτο να διεξαχθούν, το δε αποτέλεσμα που επεδίωκε κάθε φορά πράγματι επερχόταν…

και πως «... με πειθώ, με φορτικότητα και διάφορες υποσχέσεις, προκάλεσε σε άλλους την απόφαση τελέσεως της πράξεως του παράνομου στοιχήματος και συγκεκριμένα με εντολές και κατευθύνσεις που έδινε σε τρίτους, παράνομους πράκτορες στοιχημάτων και συνεργάτες αυτών, μεταξύ των οποίων στους Ιωάννη Παπαδόπουλο, Νικόλαο Ζαμάνη, Βασίλειο Γεωρτσιάκο, Βασίλειο Καρακούλια, Αθανάσιο Ντότση, Ανδρέα Δημόπουλο και Δημήτρη Ζαβαντία, αυτοί συμμετείχαν και πόνταραν στοιχηματίζοντας για λογαριασμό του σε ποδοσφαιρικούς αγώνες προκαθορισμένου αποτελέσματος, με αποτέλεσμα να προσπορίζει τον εαυτό του, αλλά και σε τρίτους που επληροφορούντο τους “στημένους αγώνες” και συμμετείχαν στον στοιχηματισμό, σοβαρά περιουσιακά οφέλη…».

Με το συγκεκριμένο κατηγορητήριο οι ως τώρα ισχυρισμοί του Αχιλλέα Μπέου και του Γιάννη Παπακώστα ότι είναι θύματα σκευωρίας και πως η αλήθεια θα λάμψει και θα απαλλαγούν, θα μοιάζει με την προσπάθειά τους να ανέβουν και να κατέβουν το Έβερεστ (!) για να πείσουν την πειθαρχική επιτροπή για το δίκιο τους.

Η μέχρι τώρα συμπεριφορά των εμπλεκομένων με τα ύποπτα ματς φανερώνει μια προσπάθεια απαξίωσης της υπόθεσης, αλλά νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ΄ όσο επιδιώκουν να τα παρουσιάσουν. Και οι μεγάλες εκπλήξεις δεν θα έρθουν τις επόμενες μέρες, αλλά κάπου στο Φθινόπωρο, οπότε και οι έρευνες θα έχουν πλήρως ωριμάσει.

Το αποτέλεσμα θα οδηγήσει κάποιους από τους εμπλεκόμενους στο συμβιβασμό με την φυσική ακολουθία των γεγονότων ή στην οριστική απομάκρυνσή τους από το χώρο.     

Καλό καλοκαίρι. Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι σε τρεις εβδομάδες, εκτός κι αν οι περιστάσεις απαιτήσουν κάτι διαφορετικό.

Γράψτε το σχόλιο σας...