Το λουκέτο μπήκε πρώτα στη νομιμότητα και μετά στην ΕΠΟ!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
06/06/2011 • 00:00
Το λουκέτο μπήκε πρώτα στη νομιμότητα και μετά στην ΕΠΟ!
  • shares

Φυσικά και οι αναφορές του κ. Πιλάβιου για «μπράβους», «πλαστογράφους», «ψεύτες», «χουλιγκάνους», «παρωχημένες αντιλήψεις», «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι», «εξαρτήσεις από πολιτικούς», «στημένους αγώνες», «βία και απειλές» σοκάρουν, αλλά ποιούς; 

Προφανώς όχι τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον περίγυρό του που τα βιώνουν καθημερινά και γι αυτό τα κατήγγειλαν κιόλας. Σοκάρουν μόνο τον απλό φίλαθλο, που ασχολείται περιστασιακά με το ποδόσφαιρο και την αγαπημένη του ομάδα. Ούτε καν τους οργανωμένους που είναι μέρος του σκηνικού που περιέγραψε ο κ. Πιλάβιος.

Το «καλούμε λοιπόν όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυμούν» είναι χωρίς συζήτηση και χωρίς διλήμματα το «ποδόσφαιρο στηριγμένο σε θεσμούς και κανόνες, σε αξιοπιστία, ηθική, χωρίς δεσμεύσεις και υπόγειες διαδρομές, ισονομία, ισοπολιτεία, σύγχρονο, προσαρμοσμένο στα παγκόσμια δεδομένα, με αξιοκρατία». Κι αυτές είναι επίσης κουβέντες του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος όμως, δεν χρειάζεται να ψάξει μακριά.

Δίπλα του να κοιτάξει θα καταλάβει που είναι το πρόβλημα. Διότι όταν οι ομάδες μας παίζουν στην Ευρώπη και οι οπαδοί κάνουν επεισόδια (πριν, κατά, μετά ή μέσα κι έξω από το γήπεδο) ποιο είναι το «κοστούμι» που τους ράβει η ΟΥΕΦΑ;

Όταν υπάρχει ευρωπαϊκό ματς ποιες ακριβώς είναι οι δηλώσεις (πριν και μετά) των παραγόντων; Διότι δεν θυμάμαι και πολλές εμπρηστικές δηλώσεις ή για την ακρίβεια δεν θυμάμαι καμία τέτοια δήλωση τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για την διαιτησία. Γιατί;

Όταν οι οργανωμένοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και εμπλέκονται σε επεισόδια, πως ακριβώς ξεμπερδεύουν; Αν ξεμπερδεύουν!

Όταν οι ομάδες μας αποκτούν με μεταγραφή ξένους παίκτες, στέλνουν ποτέ πλαστογραφημένα έγγραφα στις ομάδες του εξωτερικού και τις αντίστοιχες ομοσπονδίες; Όχι βέβαια. Ούτε καν περνάει από το μυαλό τους.

Όταν λοιπόν, στα ευρωπαϊκά ματς η νομιμότητα είναι στην ημερήσια διάταξη και στις εσωτερικές διοργανώσεις αποτελεί εξαίρεση, ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν χρειάζεται να διυλίσει τον κώνωπα.

Αν η ΕΠΟ, που είναι η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου, ελέγχει τους πάντες με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ανθίσει και πάλι. Αν όμως, δεν μπορεί να ελέγξει την λειτουργία του ίδιου του σπιτιού της, τότε ακόμα κι όταν το ξανανοίξει μετά από 15 ημέρες δύσκολα θα καταφέρει κάτι.  

Γράψτε το σχόλιο σας...