Μιλήστε με νούμερα για να εκλείψει η καχυποψία

0
Δημήτρης Παπανικολάου
28/04/2011 • 09:34
Μιλήστε με νούμερα για να εκλείψει η καχυποψία
  • shares

Όπως για παράδειγμα γιατί παραιτήθηκε από αρχηγός της ομάδας πόλο ο Νίκος Δεληγιάννης ή γιατί παραιτήθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο Χάρης Παυλίδης; Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη σκέψη. Γιατί οι υποσχέσεις για μια ακόμα φορά δεν τηρήθηκαν και οι άνθρωποι του πόλο έμειναν απλήρωτοι.

Προσοχή! Δεν ισχυρίζομαι ότι στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό ψεύδονται. Όχι. Κάθε άλλο. Υπήρξαν τμήματα του συλλόγου που πήραν κάποια χρήματα έναντι των οφειλομένων, όπως το βόλεϊ, αλλά υπήρξαν και άλλα που δεν έχουν πάρει τίποτα.

Τα προβλήματα στο ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι πολλά. Τεράστιοι σύλλογοι όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Όταν όμως, απευθύνεις κάλεσμα στον κόσμο για βοήθεια κι εκείνος ανταποκρίνεται όπως μπορεί να ανταποκριθεί, οφείλεις να είσαι κρυστάλινος.

Με τον Παναθηναϊκό και την συναυλία της ʼννας Βίσση τα είδαμε. Χρειάστηκε όμως, να βγουν τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, να αποκαλύψουν τα νούμερα και μετά να δώσει την δική του θέση και ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, με κατάληξη την παραίτηση του κ. Ρισβά. Κι εδώ δεν υπήρξαν ατασθαλίες. Υπήρξε όμως μια αποτυχία ενός εγχειρήματος και ο κ. Ρισβάς ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε.

Στον Ολυμπιακό και στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα το παρόν έδωσαν περίπου 15.000 φίλοι της ομάδας. Την ίδια περίοδο πολλοί έστελναν SMS για να ενισχύσουν όσο μπορούσαν την αγαπημένη τους ομάδα. Το να λέει λοιπόν, ο ερασιτέχνης με μια ανακοίνωση πως «τα χρήματα δόθηκαν στις ομάδες και τους αθλητές μας» και ταυτόχρονα να υπάρχουν ένα σωρό παραιτήσεις, μάλλον είναι κάτι που βάζει τον κόσμο σε σκέψεις.

Τα πράγματα είναι πιο απλά απ΄ όσο νομίζουμε. Οι καθαρές εισπράξεις από το φιλικό Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας ήταν «Χ» ποσό. Τα τμήματα του συλλόγου έχουν λαμβάνειν «Ψ» χρήματα. Ο επιμερισμός έγινε έτσι ή αλλιώς, τόσα χρήματα πήγαν στο βόλεϊ, τόσα στο πόλο, τόσα στο στίβο και δεν ξέρω που αλλού και οι υπόλοιπες οικονομικές εκκρεμότητες σε αθλητές και προπονητές είναι ακόμα «Ζ» ποσό.

Ξέρει λοιπόν και ο απλός φίλαθλος που διατέθηκαν τα χρήματά του, γνωρίζουν και οι αθλητές ποια τμήματα εισέπραξαν και πόσα λεφτά και τι έχουν ακόμα να περιμένουν. Αυτό δεν χρειάζεται να γίνει ονομαστικά για ευνόητους λόγους. Ανά τμήμα είναι αρκετό.

Κι έτσι την επόμενη φορά που θα ζητηθεί και πάλι η συνδρομή των φιλάθλων, εκείνοι δεν θα είναι δύσπιστοι και καχύποπτοι και θα συμβάλλουν ξανά όσο μπορούν από το υστέρημά τους. Αν όμως, συντηρηθεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που βασανίζει εδώ και δύο χρόνια την ελληνική κοινωνία για το «που πήγαν τα λεφτά» και αν τα «φάγαμε μαζί» ή όχι, το επόμενο εγχείρημα θα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας...