Κρατήστε την τρόικα έξω από την Παιανία!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
14/04/2011 • 01:19
Κρατήστε την τρόικα έξω από την Παιανία!
  • shares

Όταν μάλιστα αυτές οι διοικητικές συζητήσεις γίνονται θέμα κουβέντας και στις προπονήσεις μεταξύ των παικτών, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά. Διότι άλλο είναι τα οικονομικά και τα διοικητικά που τα χειρίζονται οι μέτοχοι και οι εκπρόσωποί τους και άλλο το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, που αντανακλά την εικόνα της μέσα στα γήπεδα.

Οι μέτοχοι παίζουν στον Παναθηναϊκό με τα χρήματα της προσωπικής τους περιουσίας, αλλά σε μεγάλο βαθμό και της σημαντικής περιουσίας της ομάδας, την οποία διαχειρίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, παραδεχόμενοι κατά γενική ομολογία την αποτυχία τους. Μια αποτυχία που καλούνται να την πληρώσουν με επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έστρωσαν είναι υποχρεωμένοι και να κοιμηθούν! Οι ίδιοι θα βρουν την άκρη για να συνεχίσει να υπάρχει Παναθηναϊκός. Γιατί ο Παναθηναϊκός έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει και μετά από αυτούς, όπως θα υπάρχει και ο Ολυμπιακός μετά τον Μαρινάκη, η ΑΕΚ μετά τον Παππά και το Νοτιά και ο ΠΑΟΚ μετά τον Ζαγοράκη.

Ωστόσο είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τα… στεγανά της Παιανίας. Εκεί η ομάδα δουλεύει για να μπορεί να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Δεν γίνεται να περνούν οι διοικητικές κόντρες στην προπόνηση και στα αποδυτήρια. Απαγορεύεται.

Και οι ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι επαγγελματίες, αλλά όταν αγωνίζονται για μία ομάδα δένονται με αυτή (τρανταχτό παράδειγμα ο Σισέ) και θέλουν να βγάζουν καλή εικόνα στο γήπεδο.

Ο Νικόλας Πατέρας είχε καθιερώσει τις συχνές παρουσίες του στην Παιανία. Σήμερα τα ηνία της ομάδας βρίσκονται στον Δημήτρη Γόντικα. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και των μετόχων, αλλά και των ποδοσφαιριστών, αφού υπήρξε μεγάλος αθλητής και ο ίδιος και γνωρίζει την ψυχολογία τους.

Για αυτό οφείλει να πείσει τους ποδοσφαιριστές να κλείσουν τα αυτιά τους στα σενάρια και να ασχοληθούν με την δουλειά τους στα γήπεδα. Δεν γίνεται τα θέματα που αφορούν άλλους να απασχολούν τους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Βεβαίως και τους αγγίζουν, αλλά ως ένα σημείο.

Τα συμβόλαιά τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι εξασφαλισμένα και οφείλουν να τα τιμήσουν με το παιχνίδι τους και την προσπάθεια διάκρισής τους στο υπόλοιπο των υποχρεώσεων που έχουν.

Προπονητής και παίκτες σε μια ομάδα που εξακολουθεί να πληρώνει, πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν υποχρέωση να συμβάλλουν πρώτα ο Δημήτρης Γόντικας και μετά όσοι μέτοχοι εξακολουθούν να πιστεύουν στην ιδέα που λέγεται Παναθηναϊκός.

Γράψτε το σχόλιο σας...