Κύριε Μπιτσαξή, δώστε το πρωτάθλημα στην Π.Ο. Τουρκίας!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
18/03/2011 • 11:02
Κύριε Μπιτσαξή, δώστε το πρωτάθλημα στην Π.Ο. Τουρκίας!
  • shares

Να καταδικάσει τα γεγονότα και να καλέσει την ομοσπονδία της FYROM να αναλάβει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αν δεν μπορούν οι Σκοπιανοί, ας δοκιμάσουμε με τους Ρουμάνους, τους Βούλγαρους, τους Αλβανούς ή ακόμα και με τους Τούρκους! Που ξέρεις, κάποια ομοσπονδία των Βαλκανίων μπορεί να δεχθεί να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σαφώς και πρόκειται για «μαύρο» χιούμορ, αλλά εκεί μας καταντήσανε. Όταν για θέματα βίας και κασετών βγαίνεις και ζητάς την κατάργηση της Σούπερ Λίγκας και την ανάληψη του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αυτή η ΕΠΟ ΜΠΟΡΕΙ. Κι όμως, σε λιγότερο από μία εβδομάδα έδειξε ότι ΔΕΝ μπορεί. Σε δική της διοργάνωση, στον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έγινε του…Κουτρούλη ο γάμος.

«Ντου» από παντού στην Τούμπα και η διακωμώδηση του αθλήματος σε όλο της το μεγαλείο. Οι διαιτητές της ΕΠΟ βγήκαν 20 λεπτά μετά το «ντου» στον αγωνιστικό χώρο για να παιχτούν τρεις πάσες των είκοσι δευτερολέπτων και να σφυρίξουν τη λήξη για να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ τα χειρότερα. Σε αυτή την ΕΠΟ θέλει να δώσει το πρωτάθλημα ο Γ.Γ.Α.;

Προφανώς όσοι ασχολούνται σοβαρά με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό στην Ελλάδα ξέρουν καλά ότι το πρόβλημα της βίας, της διαιτησίας, των ύποπτων αγώνων και του παράνομου στοιχήματος, που ζει και βασιλεύει, δεν είναι μόνο η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Είναι και αυτοί ως φορείς του αθλήματος, αλλά όχι μόνο αυτοί.

Είναι κυρίως η ανυπαρξία του κράτους, με την μορφή της αδυναμίας που έχει να επιβάλει τους όρους ενός υγειούς ανταγωνισμού οπουδήποτε στην ελληνική κοινωνία. Κι αυτή την αδυναμία την εκμεταλλεύονται και κάποια κυκλώματα που δρουν στο ποδόσφαιρο, κάνοντας το δικό τους… πάρτι!

Ας ρίξει μια ματιά ο κ. Μπιτσαξής στις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού την τελευταία δεκαετία και θα καταλάβει. Μιας επιτροπής που εδρεύει μέσα στη Γ.Γ.Α. και που για να γλιτώσει το πολιτικό κόστος ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού ή γραμματέας επέτρεψε σε ομάδες και συλλόγους που δεν είχαν τα τυπικά προσόντα να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους. Να μετέχουν στα πρωταθλήματα, να μην πληρώνουν τους αθλητές και τους προπονητές, να εκπίπτουν οι εγγυητικές για τα μάτια του κόσμου και ξανά τα ίδια και τα ίδια.

Οι μισοί σύλλογοι των ομαδικών αθλημάτων δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να μετέχουν στα πρωταθλήματα. Κι όμως πήραν άδεια να αγωνίζονται ακόμα κι αν από τα 10 χαρτιά του φακέλου που υπέβαλαν έλλειπαν τα εννέα! Ποιοι μετέχουν στα ΔΣ των συλλόγων και των ΠΑΕ; Ποια «πόθεν έσχες» έχουν καταθέσει; Έχουν ελεγχθεί αυτά; Τους καλύπτουν για να ασχολούνται επαγγελματικά με τις ομάδες τους ή όχι;

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός έχουν πιάσει πάτο. Αν το κράτος δεν αποφασίσει να… σπάσει αυγά, δεν πρόκειται να φτιάξει την ομελέτα όπως θέλει. Και φυσικά δεν μιλάμε για το ιδεατό και το άριστο. Ας προσπαθήσει όμως, έστω και για το συμβατικό. Ακόμα και με το… μέτριο ο κόσμος θα γυρίσει στα γήπεδα. Με τα… κατακάθια όμως, βαρέθηκε ν΄ ασχολείται.

Γράψτε το σχόλιο σας...