Επέστρεψε στις νίκες με κεφάτο Παπαπέτρου

Δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με το εύκολο 83-72 επί του φιλότιμου Κολοσσού Ρόδου. Ξεχώρισε με 16 πόντους ο Παπαπέτρου για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μείωσαν στην τελευταία περίοδο οι Ροδίτες.

Δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με το εύκολο 83-72 επί του φιλότιμου Κολοσσού Ρόδου. Ξεχώρισε με 16 πόντους ο Παπαπέτρου  για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μείωσαν στην τελευταία περίοδο οι Ροδίτες.

Το ματς

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τη βαριά ήττα από τη Μπαρσελόνα ήθελε ο Ολυμπιακός και ταυτόχρονα να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις απέναντι στον συγκροτημένο Κολοσσό Ρόδου. Οι «ερυθρόλευκοι», που παρατάχθηκαν χωρίς τους τραυματίες Παπανικολάου – Μάντζαρη, μπήκαν στο ματς ακριβώς με αυτή τη διάθεση φτάνοντας στο +12 μόλις μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού (16-4). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη κυρίως λόγω των αρκετών λαθών (Σπανούλης 4), με το δεκάλεπτο να τελειώνει με σκορ 20-10 και τους Ροδίτες να ασφυκτιούν από την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο κεφάτος Παπαπέτρου (8π, ¾ σουτ, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ στο ημίχρονο) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Ολμπιακός στο πρώτο μέρος, με τον Ρόμπερτς να ακολουθεί στην εκτέλεση (8π, 2/2 τρίποντα). Παρότι τραγικά άστοχοι στις βολές (3/13 στο πρώτο μέρος) οι παίκτες του Λυκογιάννη μείωσαν σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά (28-19, 16΄) με τον Γιάνγκ να τους οδηγεί στην επίθεση. Εντούτοις στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου περιορίστηκαν μόλις στους 8 πόντους, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει και πάλι τη διαφορά στο +15 (42-27).

Ο Ολυμπιακός με βάση την αποτελεσματική του άμυνα συνέχισε να ανεβάζει την τιμή της διαφοράς στην τρίτη περίοδο, με τον Μιλουτίνοφ να μην χάνει σουτ (5/5 δίποντα) και τον Σπανούλη να φτάνει τους 11 πόντους (δεύτερος σκόρερ πίσω από τους 16 του Παπαπέτρου σε αυτό το διάστημα). Αυτή ήταν η πιο αποτελεσματική επιθετική περίοδος για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, στην οποία πέτυχε 26 πόντους και δέχτηκε μόλις 16 (σκορ 68-43).

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους Μπόγρη – Αρσενόπουλο, μοιράζοντας παράλληλα τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός ήταν παγωμένος στην επίθεση στην τελευταία περίοδο και ο Κολοσσός βρήκε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά σε πιο τιμητικά επίπεδα, με τους Μπρέι (18), Γιανγκ (14) και Τζόουνς (10) να είναι οι πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νησιώτες πέτυχαν 29 πόντους στην τελευταία περίοδο!

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 42-27, 68-43, 83-72

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 16 (9ρ, 4ας, 24 αξιολ), Σπανούλης, Μιλουτίνοφ 10 (9ρ), Πρίντεζης 9, Ρόμπερτς 8, Μακλίν 4, Μπράουν 4, Τολιόπουλος 4, Στρέλνιεκς 12, Αρσενόπουλος, Μπόγρης 5.

Κολοσσός (Λυκογιάννης):
Χάρις 5, Σχίζας 6, Ράιτ 6, Γουέρ 7, Γιανγκ 14, Τζόουνς 10, Γεωργαλλής, Μπιλλής 3, Σταμάτης, Μπρέι 18, Παπαδάκης 3, Τσαλμπούρης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.