Μέρκελ: Προχωρήστε τώρα τις μεταρρυθμίσεις

Με χαμόγελα και συστάσεις υποδέχτηκαν την έγκριση των μέτρων της δανειακής σύμβασης από την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης.

Με χαμόγελα και συστάσεις υποδέχτηκαν την έγκριση των μέτρων της δανειακής σύμβασης από την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης. Ολοι τους τόνισαν ότι είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να μειωθεί το χρέος.
Η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η έγκριση των μέτρων λιτότητας ήταν ένα “πολύ σημαντικό” βήμα, αλλά τόνισε ότι είναι πλέον καιρός να προχωρήσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων που πηγαίνουν πέρα από τις περικοπές των δαπανών.

“Αυτό δεν είναι μόνο για την εξοικονόμηση, είναι επίσης και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και, πάνω από αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει τους θεσμούς να συσταθούν καλύτερα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μέρκελ στο Βερολίνο.

“Είναι σημαντικό για μας η Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις αγορές το έτος 2020 με βιωσιμότητα του χρέους στο 120%”, πρόσθεσε η καγκελάριος.

Ερωτηθείσα, αν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αθήνα ήταν πολύ σκληρά, η Μέρκελ επέμεινε, “δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει μια αλλαγή σε αυτό το πρόγραμμα”.

Οι ηγέτες της ΕΕ εξετάζουν επίσης μέσα για την τόνωση της ανάπτυξης, συμπλήρωσε. “Παρ’ όλα αυτά, κάτι πρέπει να γίνει για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οριστικοποιούμε τώρα αυτό το πρόγραμμα”, σημείωσε η Μέρκελ.

Ερωτηθείσα, κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να επιλεγεί για ένα σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο βοήθησε στην αποκατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η Μέρκελ είπε είναι ήδη διαθέσιμα τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις που αναζητούν κεφάλαια.
“Κάνουμε τα πάντα ώστε τα χρήματα να είναι διαθέσιμα για την ανάπτυξη, αλλά αυτά τα χρήματα πρέπει να φτάσουν στο σωστό μέρος και να ξοδευτούν με τον σωστό τρόπο”, προειδοποίησε η καγκελάριος.

«Τώρα όλα εξαρτώνται από αυτό που θα πει η τρόικα για την πρόοδο στην Ελλάδα», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση. «Παραμένουμε επιφυλακτικοί», είπε.
Ο Ρέσλερ, ηγέτης του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP, κυβερνητικού εταίρου της Ανγκελα Μέρκελ, περιλαμβάνεται στα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης που ζητούν με επιμονή περισσότερες προσπάθειες από την Ελλάδα.
Ωστόσο, η εκλογική δύναμη του κόμματός του έχει συρρικνωθεί στο 3% των ψήφων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, έναντι 14% στις εκλογές του 2009.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή χαιρέτισε και ο υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε. “Τώρα χρειάζεται πραγματική, σκληρή δουλειά για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί” τόνισε και διευκρίνησε ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουν η Γερμανία και οι άλλοι εταίροι να εγκρίνουν το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχολιάζοντας και εκείνοι θετικά το γεγονός της ψήφισης των μέτρων, επεσήμαναν ότι η Ελλάδα απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, είπε ότι μια άτακτη χρεοκοπία θα έφερνε το «χάος και την καταστροφή».
Ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν επεσήμανε ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση και τον Λουκά Παπαδήμο να προσκομίσει στο ερχόμενο Eurogroup το πακέτο των διαρθρωτικών περικοπών ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ και από τους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες να υποστηρίξουν τη συμφωνία.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.