Εθνική γαλανόλευκη ελπίδα

0
Αποστόλης Λάμπος
08/06/2012 • 09:00
Εθνική γαλανόλευκη ελπίδα
  • shares

Τότε και μόνο τότε κατάλαβαν όλοι τη δύναμη και τις συγκινήσεις που μπορεί να σου χαρίσει ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο. Αλήθεια, θυμάται κανείς τελευταίες στιγμές ανάλογης εθνικής ανάτασης και ομοψυχίας; Μια χώρα που έχει στο πετσί της τα «δίπολα» και τους διχασμούς, βρήκε το 2004 την αφορμή για να μονιάσει και να απελευθερωθεί από τα δεσμά της φτωχής νοοτροπίας της που εν έτει 2012 κορυφώνεται ιδιαίτερα στο πολιτικό σκηνικό.

Σήμερα, 8 Ιουνίου 2012, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου και ως επίτιμη προσκεκλημένη της πρεμιέρας θα μπει στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας αποπνέοντας σεβασμό. Για αυτό το κεκτημένο οι παίκτες του Σάντος καλούνται να τα δώσουν όλα. Όπως έχει πει άλλωστε κι ο εμβληματικός αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης σε ανύποπτο χρόνο, όταν μπαίνεις να παίξεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι, σε μια τέτοια γιορτή, παραμερίζεις την κούραση και το άγχος και καταθέτεις ψυχή.

Όπως την ψυχή τους και τα χρήματα τους έχουν καταθέσει και οι Έλληνες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου που έχουν έρθει στην πρωτεύουσα της Πολωνίας. Συναντήσαμε Έλληνες από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Νορβηγία και πολλές άλλες χώρες που ταξίδεψαν για να σταθούν στο πλευρό της Εθνικής, Και είναι αυτοί που έδωσαν χρώμα στην πόλη η οποία φιλοξενεί το εναρκτήριο ματς του EURO και που μέχρι χθες έμοιαζε απλώς με ένα απέραντο εργοτάξιο χωρίς το γλυκό άρωμα της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου. Ας πάρει λοιπόν σήμερα χρώμα το EURO, χρώμα γαλανόλευκο.

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/09/2018 • 10:03

Με τακτική προσέγγιση και θράσος μπορούν απόψε ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός

Πολλά τα ενδιαφέροντα ματς σε αυτή την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να "πονέσει" την Τσέλσι. Mε προσοχή στην άμυνα μπορεί κι ο Ολυμπιακός να τα καταφέρει. Ματς για γκολ σε Ρώμη, Μασσαλία και Γλασκόβη

19/09/2018 • 10:52