Το σχέδιο Πλατινί ευνοεί την Ελλάδα!

0
Αποστόλης Λάμπος
27/09/2011 • 23:25
Το σχέδιο Πλατινί ευνοεί την Ελλάδα!
  • shares

Προκριματικά δεκατριών ομίλων των τεσσάρων ομάδων
Σε μια αποκάλυψη για το μέλλον του των επόμενων EURO αρχής γενομένης από αυτό της Γαλλίας προχώρησε το france football. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μισέλ Πλατινί έχει έτοιμο το σχέδιο για τις επόμενες διοργανώσεις στις οποίες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση θα είναι 24 αντί των 16 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι πιθανότητες για συμμετοχή σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αυξάνονται για την εθνική μας ομάδα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εδραιώνεται στα ψηλά πατώματα της κατάταξης των εθνικών ομάδων της γηραιάς ηπείρου.

Επί του παρόντος η εθνική μας ομάδα βρίσκεται στην 8η θέση της ευρωπαϊκής ζώνης γεγονός που της εξασφαλίζει θέση επικεφαλής στις επόμενες προκριματικές φάσεις. Κι αυτό μπορεί έυκολα να εξηγηθεί από τη στιγμή που το σχέδιο του Πλατινί που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το france football μιλά για προκριματική φάση με δεκατρείς (13) ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων (σύνολο 52 ομάδες).

Πιο εύκολη η πρόκριση
Αυτό σημαίνει ότι όσο η εθνική μας ομάδα είναι από τη θέση 13 και πάνω στην ευρωπαϊκή κατάταξη θα τίθεται επικεφαλής ομίλου. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει έξι αγωνιτικές για κάθε όμιλο από τους οποίους οι 13 πρώτοι θα περνούν απευθείας στην τελική φάση μαζί με τον διοργανωτή.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνίζονται σε δεύτερη προκριματική φάση με σκοπό να κατακτήσουν τα εναπομείναντα 10 εισιτήρια. Σαν μία δεύτερη ευκαιρία δηλαδή στην οποία δε θα περιλαμβάνονται όσοι έχουν προκριθεί από την πρώτη φάση και επί της ουσίας θα αφορά στο φαβορί-επικεφαλής κάθε ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, όσο οι υπόλοιπες ομάδες διεκδικούν τα εναπομείναντα δέκα εισιτήρια, εκείνες που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση θα παίζουν μεταξύ τους ένα Pre-Euro με τη μορφή φιλικών αναμετρήσεων. Το αν αυτό αποδειχθεί περιττό θα φανεί τότε.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό θα είναι πλέον κάπως δύσκολο μία σοβαρή και ανταγωνιστική ομάδα όπως  η ελληνική να μη συμμετέχει στις τελικές φάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
18/03/2019 • 11:41

Όραμα ανόδου στο Μάνσφιλντ (video)

Η Μάνσφιλντ υποδέχεται την πρωτοπόρο Λίνκολν σε ένα ντέρμπι κορυφής όπου ο νικητής θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την άνοδο. Οι δύο ομάδες έχουν το κίνητρο και τη διάθεση να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο