Ολυμπιακός … στο τετράγωνο (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Λέσβο, επικρατώντας 2-0 της Καλλονής χάρη σε δύο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη, διατηρώντας το απόλυτο στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Λέσβο, επικρατώντας 2-0 της Καλλονής χάρη σε δύο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη, διατηρώντας το απόλυτο στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Μάρκο Σίλβα φαίνεται πως στα μάτια του Κώστα Φορτούνη έχει βρει τον ηγέτη του Ολυμπιακού με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, φτάνοντας αισίως τα δώδεκα γκολ στο πρωτάθλημα. 

Έτσι, ο Ολυμπιακός, διατήρησε για ακόμα μία αγωνιστική το απόλυτο που έχει αφού μετράει 14 νίκες σε 14 ματς ενώ περιμένει να τελεσιδικήσει και η υπόθεση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Απ’ την άλλη, η Καλλονή δεν μπόρεσε να δυσκολέψει τους Πειραιώτες ενώ το έργο της προκειμένου να προσπαθήσει για κάτι θετικό έγινε ακόμα πιο δύσκολό όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Δαύκου.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Θαλής Θεοδωρίδης επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Δαύκου κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Σπυρόπουλο, Ούκα, Αναστασιάδη και Κρολ στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Ξυδάς και Καλτσάς, δεξιά ο Γεωργίου, αριστερά ο Ελλακόπουλος, στην κορυφή ο Μάκροβιτς και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ ο Σάμπα. 

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Ρομπέρτο κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα και Σαλίνο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, δεξιά ο Ντουρμάζ, αριστερά ο Φορτούνης, ο Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Τσόρι. 

Καθάρισε από νωρίς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά πήρε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας κυρίως από δεξιά να φανεί απειλητικός. 

Ο Τζίμι Ντουρμάζ πήρε αρκετές επιθετικές προσπάθειες από τη δεξιά πτέρυγα θέλοντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Δαύκου. 

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στο ένατο μόλις λεπτό. Ο Φορτούνης προσπάθησε να σεντράρει από τα δεξιά, η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι του Κρολ και ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Ελαμπντελαουΐ πραγματοποίησε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Ντουρμάζ αλλά ο Σουηδός, εξ επαφής και με κενή εστία σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου. 

Η σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 32ο λεπτό με τον Γεωργίου να βγαίνει τετ α τετ αλλά ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση. 

Ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Φορτούνης βγήκε τετ α τετ από τα αριστερά, πέρασε τον Δαύκου αλλά ανατράπηκε με τον διαιτητή να καταλογίζει για δεύτερη φορά πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης ανέλαβε και αυτή την εκτέλεση και ευστόχησε για ακόμα μία φορά, διαμορφώνοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 

Τυπική διαδικασία

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε μία τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες αφού ο Ολυμπιακός ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει απ’ το πρώτο μέρος τη νίκη ενώ η Καλλονή, αγωνιζόμενη και με δέκα παίκτες, είχε αποδεχτεί την ήττα της. 

Στο 53ο λεπτό Τσόρι και Φορτούνης συνεργάστηκαν άψογα με τον δεύτερο να σεντράρει από τα δεξιά, τον Αργεντινό να πραγματοποιεί το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Δέκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης επεχείρησε το σουτ από τα δεξιά, σε πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στη συνέχεια ο Μάρκο Σίλβα πέρασε στο παιχνίδι τους Τσιμίκα, Κολοβό και Φουστέρ για να δώσει μία μεσοεπιθετική «φρεσκάδα» στην ομάδα του και να ξεκουράσει παίκτες που έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. 

Ένα λεπτό αφού το ματς μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο η Καλλονή είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 αλλά στάθηκε άτυχη αφού η εκτέλεση φάουλ του Ούκα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο. 

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Θ. Θεοδωρίδης): Δαύκου (35′ Μαλλής), Σπυρόπουλος, Ούκα, Αναστασίαδης, Κορλ, Καλτσάς, Ελλακόπουλος (73′ Γιουκαρής), Ξυδάς (79′ Γουερέ), Γεωργίου, Σάμπα, Μάρκοβιτς

Ολυμπιακός (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ (74′ Τσιμίκας), Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς (79′ Φουστέρ), Ντουρμάζ, Φορτούνης, Τσόρι Ντομίνγκες (82′ Κολοβός), Ιντέγε


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.