«Πονοκέφαλος» για την Άγκυρα η νέα πτώση ρεκόρ της τουρκικής λίρας

Οι επενδυτές ζητούν αύξηση των επιτοκίων φοβούμενοι την υπερθέρμανση της οικονομίας

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας κτέγραψε σήμερα νέα πτώση ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την υπερθέρμανση της οικονομίας και την μη αντίδραση της Κεντρικής Τράπεζα της χώρας, όπω μεταδίδει το Bloomberg.

Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε στις 5 λίρες ανά ευρώ και στις 4,07 λίρες ανά δολάριο στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Από τις αρχές του χρόνου έχει υποχωρήσει κατά 9% έναντι του ευρώ, κάτι που αποτελεί την χειρότερη απόδοση στις αναδυόμενες αγορές μετά την Αργεντινή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Όπω αναφέρει το Bloomberg, οι επενδυτές ζητούν την αύξηση των επιτοκίων, για να μετριαστούν οι κίνδυνοι για την οικονομία, η οποία όπως λένε, βρίσκεται σε υπερθέρμανση. Αντιθέτως όμως η Άγκυρα απαντά με μια σειρά μέτρων τόνωσης, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

«Αυτή η κακοδιαχείριση του νομίσματος οδηγεί σε απώλεια της εμπιστοσύνης στην αγοραστική δύναμη της λίρας, που είναι δύσκολο να αποκατασταθεί», δήλωσε στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος του επενδυτικού ταμείου Landesbank Berlin Investment GmbH, Lutz Roehmeyer. Σύμφωνα με τον ίδιο η μόνη λύση είναι «η αύξηση κατ’ έτος των επιτοκίων, η οποία φυσικά δεν είναι δημοφιλής, καθώς επιβραδύνει την οικονομία».

πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.