Η ώρα του Κονέ

Η άσχημη συγκυρία με τον τραυματισμό του Μάνταλου ανοίγει μια θέση στην εντεκάδα της ΑΕΚ, την οποία θα διεκδικήσει ο έτοιμος πλέον Παναγιώτης Κονέ. Γράφει ο Αποστόλης Λάμπος.
0
Αποστόλης Λάμπος
31/10/2017 • 19:42
Ο Παναγιώτης Κονέ
  • shares
Το ποδόσφαιρο είναι μια τεράστια δεξαμενή συναισθημάτων, τόσο θετικών όσο και αρνητικών. Δεν υπάρχει μόνο η νίκη, η ισοπαλία ή η ήττα, η κατάκτηση ενός τίτλου, ο προβιβασμός ή ο υποβιβασμός. Υπάρχουν στιγμές ανθρώπινες, ακόμα πιο σημαντικές από τις αμιγώς ποδοσφαιρικές. Όπως οι τραυματισμοί.

Ένας τραυματισμός έχει πρώτα και κύρια την ανθρώπινή του διάσταση που επεκτείνεται στην επαγγελματική. Καθώς βασικό εργαλείο ενός ποδοσφαιριστή είναι το σώμα του. Προς τιμήν της ΑΕΚ σπεύδει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Μάνταλου, ο οποίος ετοιμάζεται να ανέβει τον δεύτερο δικό του "γολγοθά". Θα τον ανέβει και θα επανέλθει δριμύτερος, είναι δεδομένο.

Ένας τραυματισμός όμως σημαίνει απώλεια ενός "εργαζόμενου", ενός "εργάτη" και για μια ομάδα. Όταν μάλιστα μιλάμε για τον αρχηγό αυτής, τότε το πρόβλημα για την εταιρία μοιάζει ακόμα μεγαλύτερο. Επειδή όμως μια ομάδα είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, καλείται άμεσα να συνεχίσει και να βρει λύσεις. Αρχικά εκ των έσω.

Με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να βρει αντικαταστάτη για τον Μάνταλο και για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, η αγωνία για το άμεσο μέλλον γίνεται εμμονή. Όσοι έχουν αγωνιστεί ως τώρα, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους και δεν αποκλείεται στο μυαλό του Χιμένεθ τη θέση του Μάνταλου να την πάρει ο Μπακασέτας, ο Πατίτο ή όποιος άλλος έχει ήδη κάποιο χρόνο συμμετοχής. Ή μήπως όχι;

Σε αυτή την πολύ άσχημη συγκυρία που περνάει η ΑΕΚ, υπάρχει και μια ευτυχής συγκυρία. Η ένταξη του Παναγιώτη Κονέ στο 100% των προπονητικών μονάδων μόλις πριν από λίγες μέρες, με τον ίδιο να αδημονεί για να αρπάξει την όποια ευκαιρία του δοθεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές η ευκαιρία μπορεί να σου έρθει από μια άσχημη συγκυρία κάποιου συμπαίκτη σου. Κι εσύ καλείσαι να αποδείξεις το κατά πόσο είσαι έτοιμος.

Άπαντες στην Ένωση, από τον προπονητή, την διοίκηση αλλά και τον ίδιο τον Κονέ, ανυπομονούν ο "Ιταλός" να ενταχθεί στο αγωνιστικά τεκταινόμενα της ομάδας. Τα διαπιστευτήριά του και τα χαρακτηριστικά του ως παίκτης τα έχει καταθέσει εδώ και χρόνια. Μπορεί να μη μοιάζει τόσο με τον Μάνταλο, αλλά μπορεί να κάνει πολλά από αυτά που έκανε ο αρχηγός.

Άλλωστε όπως και ο Μάνταλος, έτσι και ο Κονέ έχει αγωνιστεί και ως 8άρι, και ως 10άρι αλλά και ως εξτρέμ. Η λογική λέει ότι όποια ευκαιρία πάρει, θα την πάρει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ίσως αυτό να είναι και το restart που τόσο πολύ ψάχνει ο Κονέ στην καριέρα του. Κι όταν γυρίσει ο Μάνταλος, γιατί όχι, να αγωνιστούν και στην ίδια εντεκάδα. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
21/10/2019 • 12:05

Αβαντάζ λογικής για Άρσεναλ, Κόνιασπορ, ματς για γκολ σε Μπρέσια και Λανς

Η Άρσεναλ είναι μια ομάδα ποιοτική και λόγω των συνθηκών που μπορεί να πάρει τους πόντους στο Σέφιλντ. Πολύ πιο ανταγωνιστικά και με προοπτική παραγωγικότητας τα παιχνίδια στην Μπρεσια, το Μπίλεφελντ και τα Λανς.